Οικονομία

Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ: Ξεκινά σήμερα η υποβολή των αιτήσεων - Αναλυτικά η διαδικασία

Απαραίτητη προϋπόθεση για το επίδομα είναι ο υποψήφιος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021

«Πρεμιέρα» σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 που αφορούν στο στεγαστικό επίδομα φοιτητών.

Οι δικαιούχοι έχουν διορία έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ενώ προϋπόθεση για την λήψη του επιδόματος είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Παράλληλα, ο υποψήφιος δικαιούχος θα πρέπει πρώτα να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή του θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Βήμα - βήμα η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει για την είσοδό του στην ηλεκτρονική εφαρμογή, το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης δηλώνεται η συναίνεση διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

α) τον αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή

β) τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φοιτητή και του έτερου γονέα, εάν δικαιούχος είναι ο γονέας, ενώ στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου του (αν υφίσταται)

γ) τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου

δ) τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).

Η οριστική υποβολή της αίτησης έχει την μορφή υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια