ΕΦΚΑ: Ποιοι δεν έλαβαν πλήρη σύνταξη λόγω τεχνικού προβλήματος - Πότε θα πληρωθούν

Κρήτη
ΕΦΚΑ: Ποιοι δεν έλαβαν πλήρη σύνταξη λόγω τεχνικού προβλήματος - Πότε θα πληρωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως διευκρινίζει ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωση του, η δυσλειτουργία οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα το οποίο επιλύθηκε

Χωρίς το πλήρες ποσό της σύνταξής τους έμειναν συνταξιούχοι του τ. ΤΑΠΟΤΕ, αν και είναι περίοδος πληρωμών των συντάξεων Ιουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση και προβληματισμός στους εν λόγω συνταξιούχους. Όπως διευκρινίζει ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωση του, η δυσλειτουργία οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα το οποίο επιλύθηκε.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, «λόγω τεχνικού προβλήματος που εντοπίστηκε στο αρχείο πληρωμών δεν κατεβλήθη σε περιορισμένο αριθμό συνταξιούχων του τ. ΤΑΠΟΤΕ το σύνολο του ποσού των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2022 που τους αναλογεί».

Σύμφωνα πάντα με τον ΕΦΚΑ, το πρόβλημα «έχει ήδη επιλυθεί και άμεσα πρόκειται να τους καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό με έκτακτη καταβολή».

Συντάξεις - Επιδόματα: Μπαράζ πληρωμών έως την 1η Ιουλίου

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιουλίου και την πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), για την εβδομάδα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου. Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 2,3 δισ. ευρώ σε 4,8 εκατομμύρια περίπου δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

  • Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν, την περίοδο 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου, οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:
  • Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου θα καταβληθούν 546,6 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Ιουλίου σε 963.857 συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.
  • Την Τρίτη 28 Ιουνίου θα καταβληθούν 757,3 εκατ. ευρώ σε 1.490.353 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν 755,8 εκατ. ευρώ σε 1.488.007 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
  • Την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν 10,8 εκατ. ευρώ σε 27.800 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Ιουλίου, στη βάση του ν. 4778/2021.
  • Τέλος, την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθούν 14,4 εκατ. ευρώ σε 650 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News