ΟΣΔΕ 2022: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων

Οικονομία
ΟΣΔΕ 2022: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση μέχρι 15/7 για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022

Παρατείνεται έως και την Πέμπτη, 14 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2022 μετά από απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όσες δηλώσεις ΟΣΔΕ 2022 υποβληθούν από 15 Ιουλίου και μετά θα επιβάλλεται η προβλεπόμενη ποινή 1% για κάθε ημερολογιακή ημέρα καθυστέρησης και μέχρι 25 ημέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέχρι σήμερα έχει λάβει πρωτόκολλο οριστικοποίησης πολύ μεγάλο μέρος (περίπου 400.000) και σε σημαντικό αριθμό αυτών που υπολείπεται η υποβολή τους, έχει ήδη γίνει επεξεργασία των αιτήσεων και είναι έτοιμο για λήψη πρωτοκόλλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, την 1η Ιουλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποτιμήσει την κατάσταση για τις περιπτώσεις περιφερειακών ενοτήτων όπου ορισμένα ΚΥΔ φαίνεται να έχουν δεσμεύσει, μέσω του μοναδικού κλειδάριθμου για επεξεργασία, σημαντικό αριθμό αιτήσεων, χωρίς να έχουν τον αναμενόμενο ρυθμό οριστικοποιήσεων.

Οπότε από τις 4 Ιουλίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποδεσμεύσει τις εν λόγω αιτήσεις, προκειμένου στις επόμενες 10 ημέρες, οι αγρότες να μπορούν να απευθυνθούν σε άλλα ΚΥΔ της περιοχής για να ολοκληρώσουν την επεξεργασία και οριστικοποίηση τους ή να τις υποβάλλουν οι ίδιοι διαδικτυακά.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News