Γερμανία: Περιορισμένη συμμετοχή στην κεντρική διαδήλωση για τη σύνοδο κορυφής της G7

Οικονομία
Γερμανία: Περιορισμένη συμμετοχή στην κεντρική διαδήλωση για τη σύνοδο κορυφής της G7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την περιφρούρηση της διαδήλωσης είχαν κινητοποιηθεί τουλάχιστον 3000 αστυνομικοί

Απροσδόκητα περιορισμένη ήταν η συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε σήμερα στο Μόναχο με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά, η οποία ξεκινά αύριο στην 'Ανω Βαυαρία. Την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι διοργανωτές.

Η αστυνομία του Μονάχου έκανε λόγο για 4000 συμμετέχοντες, ενώ οι 15 οργανώσεις που είχαν απευθύνει την πρόσκληση είχαν προαναγγείλει τουλάχιστον 20.000 και τελικά ανέφεραν ότι συμμετείχαν μόνο 6000. «Ήταν πολύ πιο λίγοι από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Friends of Nature» (Φίλοι της Φύσης) Ούβε Χικς και πρόσθεσε ότι ήδη τις τελευταίες ημέρες φαινόταν ότι η κινητοποίηση δεν ήταν ιδιαίτερα δυναμική. Προσπαθώντας να ερμηνεύσει τη στάση των πολιτών σημείωσε ότι οι αριστεροί και πράσινοι που συνήθως συμμετέχουν σε τέτοιες συγκεντρώσεις σκέφτονται τώρα ότι, λόγω του πολέμου, ίσως να μην είναι η κατάλληλη στιγμή να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις ηγεσίες.

Για την περιφρούρηση της διαδήλωσης είχαν κινητοποιηθεί τουλάχιστον 3000 αστυνομικοί, ενώ συνολικά για στην ασφάλεια της Συνόδου έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 18.000 άτομα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία AP/Markus Schreiber)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News