Επιδότηση ΜμΕ για απόκτηση ψηφιακών εργαλείων από το Ταμείο Ανάκαμψης - Η συμβολή της Microsoft

Κρήτη
Επιδότηση ΜμΕ για απόκτηση ψηφιακών εργαλείων από το Ταμείο Ανάκαμψης - Η συμβολή της Microsoft

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Microsoft μέσω της πρωτοβουλίας της “Gr for Growth” πραγματοποίησε ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, ώστε να ενημερώσει για τις δυνατότητες που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και να κινητοποιήσει τις δυνητικά ωφελούμενες ΜμΕ της Κρήτης να επιταχύνουν το ψηφιακό τους ταξίδι

Μία σημαντική πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ελληνική περιφέρεια να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και να αποκτήσουν σύγχρονα ψηφιακά. Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις μπορούν να επιδοτηθούν σε ποσοστό 90% με vouchers, για την προμήθεια λογισμικού, υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους και εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft  μέσω της πρωτοβουλίας της “Gr for Growth” πραγματοποίησε ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας όπως τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα ώστε να ενημερώσει για τις δυνατότητες που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και να κινητοποιήσει τις δυνητικά ωφελούμενες ΜμΕ της Κρήτης να επιταχύνουν το ψηφιακό τους ταξίδι.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος

Το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στοχεύει στην ψηφιακή ωριμότητα πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Ινστιτούτου μικρών επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση σε αυτό τον τομέα.

Συγκεκριμένα, πριν την έλευση του Covid-19 μόνο το 9% των ΜμΕ είχε ψηφιοποιημένες εφοδιαστικές αλυσίδες, ενώ μόλις το 15% χρησιμοποιούσε συστήματα διαχείρισης πελατών και μόλις το 13% έκανε χρήση δεδομένων με τη βοήθεια των analytics. Σήμερα, παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στη χρήση ψηφιακών εργαλείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις στην 24η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε., όσον αφορά την ψηφιακή ωριμότητα και στην 25η θέση όσον αφορά την τεχνολογικής ωρίμανση.

Μέσα από το Πρόγραμμα αναμένεται να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει τις μικρομεσαίες από τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και να ενισχύσει τη θέση τους στην αγορά δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος κυμαίνεται στα 445 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 180 εκατ. ευρώ αφορούν τα ψηφιακά εργαλεία, τα 100 εκατ. ευρώ την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων και τα 165 εκατ. ευρώ τις ψηφιακές συναλλαγές. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ήδη ανοίξει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους για το voucher εδώ.

Οι λύσεις που προσφέρει η Microsoft

Η Microsoft εδώ και χρόνια προωθεί την τεχνολογία ως καταλύτη για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και αναδεικνύει τη σημασία της ψηφιοποίησης για τις ελληνικές ΜμΕ μέσα από την πρωτοβουλία της “Gr for Growth”. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τις ενημερωτικές ημερίδες η εταιρεία έχει δημιουργήσει και μία ειδική ενημερωτική ιστοσελίδα με πληροφορίες για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα και για τις ειδικά σχεδιασμένες λύσεις που προσφέρει για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και επιδοτούνται.

Το Microsoft 365 for Business αποτελεί την πληρέστερη και ανταγωνιστικότερη λύση καθώς έχει ειδικά σχεδιαστεί από τη Microsoft για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Συγκεντρώνει όλα τα σύγχρονα εργαλεία που απαιτούνται για την καθημερινή εργασία των χρηστών, τα οποία πλαισιώνονται από τις καλύτερες λύσεις ασφάλειας (Security). Το σύνολο των εργαλείων του Microsoft 365, παρέχεται μέσω ενός ενοποιημένου περιβάλλοντος, το οποίο καθιστά εύκολη τη διαχείρισή τους.

Οι εταιρίες που υιοθετούν το Microsoft 365, αυξάνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων και μειώνουν σημαντικά τα κόστη τους. Με τη μετάβαση στο cloud, δίνεται η δυνατότητα στις εταιρίες να απαλλαγούν από υψηλές κεφαλαιακές δαπάνες για εξοπλισμό, προκειμένου να επενδύσουν τους πόρους τους σε νέες τεχνολογίες, που θα βελτιώσουν την παραγωγή, την ικανοποίηση των πελατών τους και την κερδοφορία τους.

Είναι ενδεικτικό ότι το 59% των ΜμΕ θα αξιοποιούσε την επιδότηση του προγράμματος για να αποκτήσει το Microsoft 365, το Cloud πακέτο συνεργασίας της Microsoft, που περιέχει τις εφαρμογές Office, Outlook, PowerPoint, Excel, Word, υπηρεσίες ασφάλειας, χώρο στο cloud για τα αρχεία των χρηστών και την αναβαθμισμένη υπηρεσία Teams, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα της Focus Bari.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News