Κρήτη: Πληρώνουμε «χαβιάρι»… αντί για σουβλάκι (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Πληρώνουμε «χαβιάρι»… αντί για σουβλάκι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορευτική πλέον η τιμή στο σουβλάκι για πολλούς καταναλωτές

«Καυτερή» η τιμή για την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, το σουβλάκι καθώς η τιμή του ξεπερνά τα 5 ευρώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, μεταξύ αυτών και η Κρήτη, σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Pricefox για τις τιμές στα σουβλάκια στην Ελλάδα. 

Συνέπεια, η κίνηση στα οβελιστήρια από Έλληνες καταναλωτές να έχει μειωθεί αισθητά καθώς το σουβλάκι δεν αποτελεί πλέον φθηνή επιλογή ενώ η τουριστική κίνηση ..σώζει τη κατάσταση στα ψητοπωλεία του Ηρακλείου, με τους ιδιοκτήτες ωστόσο να προβλέπουν δύσκολες καταστάσεις από το Φθινόπωρο. 

Σε αντίθεση με τη Μύκονο και άλλα τουριστικά θέρετρα της χώρας, όπου η τιμή στον γύρο είναι φωτιά καθώς κυμαίνεται στα 6 - 8 ευρώ/ τεμάχιο, τουρίστες στο Ηράκλειο απολαμβάνουν το σουβλάκι και όπως λένε χορταίνουν με έναν και μόνο γύρο!

Όπως μας ανέφερε ο Ιδιοκτήτης οβελιστηρίου, Πέτρος Αναπολιωτάκης, τουρίστες στη Μύκονο έφαγαν 6 σουβλάκια και δεν ...χόρτασαν, λόγω της μειωμένης ποσότητας ενώ στο Ηράκλειο, δεν χρειάστηκε να φάνε πάνω από έναν γύρο για να χορτάσουν.

Στο Ηράκλειο, το σουβλάκι , από 3,30 λεπτά αυξήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στα 4 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αγγίζει τα 4.40ευρώ, με τους ιδιοκτήτες οβελιστηρίων να αναφέρονται και στις ανατιμήσεις των πρώτων υλών αλλά και στην... καυτή τιμή του ηλιέλαιου, το οποίο έφτασε τα 35 περίπου ευρώ το Δεκάλιτρο, από 17 ευρώ που στοίχιζε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πέρα από το ηλιέλαιο, ορισμένοι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων άρχισαν να στρέφονται και προς το Κρητικό ελαιόλαδο, το οποίο χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο όχι μόνο για τις τηγανητές πατάτες αλλά και για τέλειο μαρινάρισμα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News