Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Με τρία βήματα οι αιτήσεις - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα (βίντεο)

Οικονομία
Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Με τρία βήματα οι αιτήσεις - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή» όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση, από την οποία θα ωφεληθούν 350.000 νοικοκυριά με voucher βάσει εισοδήματος, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για 15 ημέρες.

«Η επιδότηση θα αφαιρείται από το ποσό την ώρα της αγοράς, και είναι από 35 έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα. Στόχος μας να ανοίξει η πλατφόρμα μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Το πρόγραμμα είναι μόνο για τα νοικοκυριά. 150 εκατ. ευρώ θα είναι το συνολικό ποσό της επιδότησης. Εκτιμούμε ότι θα αγοραστούν περίπου 350 με 400 χιλιάδες συσκευές. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για 15 ημέρες περίπου» δηλωσε ο υπουργός.

Μόνο με τρία στοιχεία η υποβολή της αίτησης

 Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, η διαδικασία θα είναι απλή καθώς ο κάθε δικαιούχος θα χρειάζεται να καταχωρεί μόλις τρία στοιχεία του:

  • ΑΦΜ
  • ΑΜΚΑ
  • Αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή

«Οι πολίτες, θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν. Τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα. Θα παίρνουν ηλεκτρονικό αριθμό και θα πηγαίνουν στο κατάστημα για να προχωρήσουν στην αγορά και στην αντικατάσταση της συσκευής τους. Όταν θα πηγαίνει ο εγκαταστάτης για να ξηλώσει την προηγούμενη συσκευή συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση, ότι η συσκευή είναι παλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την υποβολή της αίτησης δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις και εισοδηματικά κριτήρια. Παρά ταύτα, η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται με ειδική μοριοδότηση, με τις εξής κατηγορίες να έχουν προτεραιότητα:

  • νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος
  • πολύτεκνες οικογένειες
  • μονογονεϊκές οικογένειες
  • ΑμεΑ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News