Βενζίνη: Έρχεται επιδότηση στην αντλία - Ποιους θα αφορά

Κρήτη
Βενζίνη: Έρχεται επιδότηση στην αντλία - Ποιους θα αφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μέτρο αναμένεται να μην έχει τον χαρακτήρα του Fuel Pass, αλλά να είναι οριζόντιο όπως συνέβη από τις αρχές Απριλίου για το πετρέλαιο κίνησης

Αναπόφευκτη μοιάζει η ανακοίνωση ενός νέου πακέτου μέτρων για τα καύσιμα τον Ιούλιο, που αυτή τη φορά πιθανότατα δεν θα έχει τον χαρακτήρα του Fuel Pass αλλά θα σχετίζεται με άμεση επιδότηση στην αντλία και για την βενζίνη, όπως συνέβη από τις αρχές Απριλίου για το πετρέλαιο κίνησης.

Το ράλι των ανατιμήσεων στα καύσιμα έχει οδηγήσει τους οδηγούς σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, όπου στο Ηράκλειο για παράδειγμα, καταγράφηκε η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης που έφτασε ένα λεπτό κάτω από τα 2,50 ευρώ, ενώ στα Χανιά παρατηρήθηκε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου, ο υψηλότερος μέσος όρος. Ακόμη και η ελάχιστη τιμή που παρατηρείται σε πρατήρια του Λασιθίου και διαμορφώνεται στα 2,38 ευρώ, φαντάζει εξωπραγματική για ένα μέσο εργαζόμενο.

Μάλιστα, την ώρα που οι οδηγοί περιορίζουν αναγκαστικά τις μετακινήσεις τους, οι προβλέψεις από τον κλάδο των βενζινοπωλών, μιλούν για νέο ράλι ανόδου ως το τέλος της εβδομάδας, με τους επιχειρηματίες να θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι θα φτάσουν τα 3 ευρώ το λίτρο.

Η θετική πορεία των εσόδων του κράτους τον Μάιο, καθώς και η θετική πορεία του τουρισμού, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για την λήψη επιπλέων μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για τα καύσιμα, τονίζοντας πως «είμαι αισιόδοξος ότι και πάλι θα βρούμε δημοσιονομικό χώρο, όπως προκύπτει και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Οι τιμές στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το παρατηρητήριο τιμών καυσίμων, οι μέσες τιμές την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022, διαμορφώνονταν ως εξής:

  • Απλή αμόλυβδη 2,388 ευρώ το λίτρο (2,499 μέγιστη τιμή)
  • Πετρέλαιο κίνησης 1,964 ευρώ το λίτρο
  • Απλή αμόλυβδη 2,4 ευρώ το λίτρο (2,498 μέγιστη τιμή)
  • Πετρέλαιο κίνησης 1,964 ευρώ το λίτρο
  • Απλή αμόλυβδη 2,39 ευρώ το λίτρο (2,498 μέγιστη τιμή)
  • Πετρέλαιο κίνησης 1,974 ευρώ το λίτρο
  • Απλή αμόλυβδη 2,39 ευρώ το λίτρο (2,469 μέγιστη τιμή)
  • Πετρέλαιο κίνησης 1,964 ευρώ το λίτρο

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News