Μάιος για ρεκόρ στο «Νίκος Καζαντζάκης» - Θερμό καλωσόρισμα στην πρώτη πτήση από Καζακστάν (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Μάιος για ρεκόρ στο «Νίκος Καζαντζάκης» - Θερμό καλωσόρισμα στην πρώτη πτήση από Καζακστάν (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θερμό καλωσόρισμα στο «Νίκος Καζαντζάκης» για την πρώτη πτήση της Air Astana

Πάτησε Κρητικό έδαφος για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρία Air Astana, καθώς η πρώτη της πτήση από το Καζακστάν προσγειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Το καλωσόρισμα ήταν θερμό από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, στο οποίο κατέφθασαν μέλη της διοίκησης τα εταιρίας από τον Καζακστάν, αλλά και δημοσιογράφοι συνοδευόμενοι από ενεργά άτομα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα κάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη.  

Στην συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του αντιπροέδρου της Air Astana, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου βρέθηκε επί κρητικού εδάφους.  

Μέχρι στιγμής η εταιρία έχει πάρει έγκριση για έξι πτήσεις την εβδομάδα, με τον  αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα να εκφράζει την αισιοδοξία του, με την ευχή πως οι πτήσεις θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη συχνότητα και τα επόμενα χρόνια.

Νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ηράκλειο τον Ιούνιο

Νέα δρομολόγια πτήσεων που συνδέουν το Ηράκλειο με διεθνείς προορισμούς, ξεκινούν μέσα στον Ιούνιο.

Ειδικότερα, στις 2 Ιουνίου ξεκινά το δρομολόγιο της Aegean Airlines από Μύκονο προς Τελ Αβίβ. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος A320.

«Τον Μάιο φτάσαμε τις 480.000 αεροπορικές αφίξεις»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης επισήμανε, ότι ο μήνας Μάιος θα κλείσει στα επίπεδα του 2019 φτάνοντας και τις 480.000 αεροπορικές αφίξεις.

Ενώ, ήδη τον Απρίλιο, οι ξένοι επισκέπτες του νησιού έφτασαν τις 200.000 μέσω των δυο βασικών αεροδρομίων του νησιού σε Ηράκλειο και Χανιά.

Τη στιγμή, όμως που οι αριθμοί των αφίξεων είναι αισιόδοξοι ο κ. Χαλκιαδάκης εκφράζει τον προβληματισμό του για το τελικό αποτέλεσμα. «Δεν ξέρουμε τι θα μείνει στο τέλος. Τα έσοδα θα είναι καλά, αλλά τα έξοδα θα είναι τεράστια», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News