ΕΣΠΑ: Ποιες επιδοτήσεις τρέχουν τώρα στην Κρήτη

Κρήτη
ΕΣΠΑ: Ποιες επιδοτήσεις τρέχουν τώρα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες επιδοτήσεις από τρέχουν τώρα στην Κρήτη και όλη την επικράτεια - Τι ισχύει για το νέο ΕΣΠΑ

Το  ΕΣΠΑ  που τρέχει τώρα,τελειώνει και το πακέτο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021- 2027 τελεί υπό έγκριση από τις Βευξέλλες. Ετσι, τα λεφτά που μοιράζονται είναι λίγα και σε όσους τα έχουν ανάγκη ή σε τομείς στους οποίους δεν έχει ακόμη μοιρασθεί όλο το «χρήμα». Αλλά, ευκαιρίες, έστω και πιο στοχευμένες, για επιδοτήσεις υπάρχουν.

Σε λίγο καιρό έρχεται το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργηθεί από 1/1/2022 και μετά, από πρώην άνεργους ηλικίας 30-45 ετών θα χρηματοδοτήσει με 47,65 εκατ. ευρώ. Όσο για τα προγράμματα επιδοτήσεων μικρομεσαίων που είναι τώρα σε ισχύ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης είναι τα εξής:

Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές/ Διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, καθώς και στη διατήρηση της συνέχειας της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου COVID-19 και ύστερα από αυτήν.

Θα πρέπει να δραστηριοποιούνται (έδρα ή υποκατάστημα ή άλλη εγκατάσταση) στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές ακόλουθες περιοχές: - Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης-Αγίας Αννας, (Νομός Ευβοίας) - Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού (Νομός Ευβοίας) - Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου στον Δήμο Μινώα-Πεδιάδος (Νομός Ηρακλείου) - Δημοτικό Κοινότητα Δαμασίου, στον Δήμο Τυρνάβου (Νομός Λάρισας) - Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοχωρίου στον Δήμο Ελασσόνας (Νομός Λάρισας). Περίοδος υποβολής έως 17/6/2022.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω, στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο, με έμφαση στις γυναίκες. Ανάσχεση των συνεπειών της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις άνεργες γυναίκες, τους μακροχρόνια άνεργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η διαρκής και επί μακρόν απομάκρυνση από την εργασία για οικογενειακούς ή άλλους λόγους δυσχεραίνει την πιθανότητα επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής και Πειραιά καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Περίοδος υποβολής έως 17/6/2022.

Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συσκευών διαβίβασης δεδομένων ΣΔΕ (VMS)-ERS-AIS. Επιχορήγηση για προμήθεια ηλεκτρονικών συσκευών δορυφορικού εντοπισμού και διαβίβασης δεδομένων ΣΔΕ(VMS)-ERS και AIS.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες αλιείς που έχουν την υποχρέωση καταγραφής και διαβίβασης δεδομένων της δραστηριότητάς τους, και συγκεκριμένα, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες (κατά τον ορισμό του Κανονισμού υπ’ αριθ. 508/2014) αλιευτικών σκαφών, που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους (επαγγελματική αλιευτική άδεια σε ισχύ).Περιοχή εφαρμογής: Όλη η Ελλάδα. Περίοδος υποβολής έως 30/12/2022.

Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στην Ανατ. Πελοπόννησο μέσω ΤΑΠΤοΚ ΕΤΘΑ (Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Αλιείας) - 2η Πρόσκληση. Πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, με προτάσεις/δράσεις οι οποίες συμβάλλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει 59 Δημοτικές / Τοπικές κοινότητες (ΔΚ/ΤΚ), που βρίσκονται στους Δήμους Άργους Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Ναυπλιέων, Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας, Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Επιδοτούνται επενδύσεις ανάπτυξης συμπληρωματικών δραστηριοτήτων των αλιέων (αλιευτικός τουρισμός), ο εκσυγχρονισμός/ μετεγκατάσταση παραγωγικών επενδύσεων στην υδατοκαλλιέργεια, η ίδρυση / Εκσυγχρονισμός/ επέκταση επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, η ενίσχυση επιχειρήσεων που συνδέονται με τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Περίοδος υποβολής έως 13/6/2022.

Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στη Νότια Ήπειρο μέσω ΤΑΠΤοΚ ΕΤΘΑ (Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER) - 2η Πρόσκληση. Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στη Νότια Ήπειρο και την περιοχή του Αμβρακικού για ίδρυση/ δημιουργία νέων και ανάπτυξη/ εκσυγχρονισμό, πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων. Περιοχή εφαρμογής: Περιφέρεια Ηπείρου (με περιορισμό). Περίοδος υποβολής έως 6 Ιουνίου 2022.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News