Οικονομία

Εσωτερικός τουρισμός: Δύσκολη εξίσωση για τους Κρητικούς οι αποδράσεις εκτός νησιού (βίντεο)

Όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει ακόμη και το road trip εντός της Κρήτης, καθώς όπως τονίζει ο Αντιπρόεδρος Πρατηριούχων Ηρακλείου, Φώτης Δοξαστάκης, «και να θέλει ο πολίτης δεν θα μπορέσει, λόγω των τιμών, να μπορέσει να πάει για παράδειγμα μια φορά το μήνα στα Χανιά από το Ηράκλειο»

Όνειρο θερινής νυκτός παραμένουν για πολλούς Έλληνες οι καλοκαιρινές διακοπές καθώς τα έξοδα, οι λογαριασμοί και ο σφιχτός οικογενειακός προϋπολογισμός δεν τους επιτρέπει προς το παρόν να κάνουν σχέδια.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης οι Κρητικοί παραμένουν επιφυλακτικοί και ακόμη και εν όψει Αγίου Πνεύματος δεν προβλέπονται μακρινές αποδράσεις, ενώ έδαφος κερδίζουν ,αλλά πάντα με περικοπές, οι εξορμήσεις οδικώς.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Έλληνες τουρίστες παραμένουν τα κυκλαδίτικα νησιά, η Ρόδος και η Κρήτη.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Κώστας Κουρκουνάκης, τόνισε πως «η κίνηση δεν είναι ικανοποιητική. Υπάρχει το ενεργειακό κόστος και ο κόσμος είναι μαγκωμένος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ευελπιστούμε να βελτιωθεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα».

Λιγοστοί είναι οι Κρητικοί που αναφέρουν ότι θα καταφέρουν να «αποδράσουν» για λίγες ημέρες ενόψει του Αγίου Πνεύματος, καθώς όπως τονίζουν, οι λογαριασμοί ρεύματος, οι ανατιμήσεις στα σουπερ μάρκετ έχουν εξανεμίσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δύσκολη είναι η εξίσωση και για τα road trips εντός της Κρήτης, καθώς όπως τονίζει ο Αντιπρόεδρος Πρατηριούχων Ηρακλείου, Φώτης Δοξαστάκης, «και να θέλει ο πολίτης δεν θα μπορέσει, λόγω των τιμών, να μπορέσει να πάει για παράδειγμα μια φορά το μήνα στα Χανιά από το Ηράκλειο. Θα αρκεστεί να πάει κάπου πιο κοντά, απλά για να καλύψει την έξοδο στην θάλασσα».

Πάντως, ακόμη και για όσους μείνουν στην Κρήτη, οι επιλογές είναι απεριόριστες και στους τέσσερις νομούς του νησιού.

(φωτογραφία pixabay.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια