Συντάξεις: «Ξεπαγώνουν» από 1η Ιανουαρίου 2023 - Αυξήσεις σε όλους τους δικαιούχους

Οικονομία
Συντάξεις: «Ξεπαγώνουν» από 1η Ιανουαρίου 2023 - Αυξήσεις σε όλους τους δικαιούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπάγωμα και διπλή αύξηση στις συντάξεις από την Πρωτοχρονιά του 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας

Για το «ξεπάγωμα» των συντάξεων και τη διπλή αύξηση από την 1η Ιανουαρίου του 2023 μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

«Στο τέλος της χρονιάς θα υπάρξει ξεπάγωμα συνολικό των αυξήσεων στις συντάξεις, βάσει των προβλέψεων της νομοθεσίας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ύψος της αύξησης ο ίδιος εξήγησε, ότι θα προκύψει από έναν ιδιαίτερο μαθηματικό τύπο που θα υπολογίζει την αύξηση του ΑΕΠ σε συνάρτηση με την αύξηση του πληθωρισμού. «Πρόκειται για προβλέψεις της νομοθεσίας οι οποίες και θα τηρηθούν», τόνισε ο κ. υπουργός Εργασίας.

//--> //-->

Οι συνταξιούχοι θα δουν τις αυξήσεις από το 2023, με τις κύριες συντάξεις να παίρνουν κατά μέσο όρο μια αύξηση της τάξης των 40 με 45 ευρώ το μήνα, δηλαδή περίπου 500 ευρώ ετησίως.

Οι επικουρικές, εάν πάρουν αύξηση, θα είναι κατά μέσο όρο στα 15 ευρώ το μήνα. Ποσό που ισοδυναμεί με μία επιπλέον επικουρική των 180 ευρώ σε ετήσια βάση.

Εκκρεμείς συντάξεις

Ερωτηθείς για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι έχει γίνει μια πολύ σημαντική πρόοδος, καθώς έχουν κλείσει όλες οι παλιές εκκρεμότητες, δηλαδή έχουν κλείσει όλες οι υποθέσεις για τα έτη 2016, 2017 και 2018. «Τώρα, όπου να’ ναι, κλείνουν σχεδόν πλήρως και οι υποθέσεις του 2019, κάτι ελάχιστες έχουν μείνει. Για το 2020 έχουν μείνει πάλι λίγες εκκρεμότητες. Τον Μάιο αναμένεται μια μεγάλη εκκαθάριση και ουσιαστικά το πρόβλημα θα περιοριστεί από εδώ και πέρα στο 2021 όπου και εκεί η μεγάλη πλειονότητα των υποθέσεων έχει εκκαθαριστεί», ξεκαθάρισε

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News