Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Το ύψος της επιδότησης - Ποιες συσκευές αφορά (βίντεο)

Κρήτη
Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Το ύψος της επιδότησης - Ποιες συσκευές αφορά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος είναι το καλοκαίρι να έχουν αντικατασταθεί εκατοντάδες χιλιάδες κλιματιστικά μηχανήματα παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια, καθώς καταναλώνουν 30% – 40% λιγότερο ρεύμα από εκείνα της περασμένης δεκαετίας

Εντός των επόμενων εβδομάδων, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών. Το ποσό της επιδότησης θα είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλιών συσκευών, ενώ θα επιδοτηθεί η αντικατάσταση έως τριών συσκευών. Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών.

Στόχος είναι το καλοκαίρι να έχουν αντικατασταθεί εκατοντάδες χιλιάδες κλιματιστικά μηχανήματα παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια, καθώς καταναλώνουν 30% – 40% λιγότερο ρεύμα από εκείνα της περασμένης δεκαετίας.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ. Τα ποσοστά επιδότησης θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα, με τη μέση επιδότηση να είναι στα 500 ευρώ.

//--> //-->

Ποιες συσκευές αφορά:

  • Κλιματιστικά
  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Θα δηλώνονται:

  • Συσκευές προς αντικατάσταση
  • ΑΦΜ
  • Λογαριασμός IBAN

Τα κριτήρια

 Για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και σε πολύτεκνους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News