Οικονομία

Κρήτη: Τρέχουν οι διαδικασίες για την ίδρυση της Candia Bank

Πράσινο φως από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων - Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας

Προχωρούν τόσο από την πλευρά της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας όσο και από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων οι διαδικασίες συγχώνευσης τους για την δημιουργία ενός νέου τραπεζικού ιδρύματος με το όνομα «Candia Bank».

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, η οποία ενέκρινε και επικύρωσε με ποσοστό 98,39%, όλες τις μέχρι σήμερα πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της σκοπούμενης συγχώνευσης της Τράπεζας Χανίων με την «Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε.». Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Χανίων ενέκρινε το συμφωνητικό της συγχώνευσης ενώ νωρίτερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Παγκρήτιας Τράπεζας αποφάσισε την Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης: «Δημιουργείται ένας τραπεζικός πόλος στη χώρα όχι για  να εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα της Κρήτης αλλά ευρύτερα σε εθνικό επίπεδο. Δημιουργείται ο πέμπτος πόλος, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζας , με ένα ενεργητικό, που σε δύο χρόνια θα ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ», προσθέτοντας ότι «είναι μια ευκαιρία για μας να πάρουμε ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς και να καθιερώσουμε ένα καινούριο πιστωτικό ίδρυμα, σύγχρονο στη χώρα μας όχι μόνο για τους Κρήτες αλλά σε επίπεδο εθνικό πλέον».

Η τελική έγκριση για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων της Κρήτης αναμένεται τον ερχόμενο Αύγουστο από τις Γενικές τους Συνελεύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια