Κατώτατος Μισθός: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση - Τι αλλάζει στις τριετίες και το επίδομα γάμου (βίντεο)

Κρήτη
Κατώτατος Μισθός: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση - Τι αλλάζει στις τριετίες και το επίδομα γάμου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ψίχουλα κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές, περιγράφοντας ως αθέτηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης την θέσπιση αυτής της αύξησης με απόφαση του υπουργείου και όχι μετά από διαβουλεύσεις εργοδοτών και εργαζομένων

Αναπροσαρμόζονται από την πρώτη Μαΐου, οι μισθοδοσίες για τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, με τις διαφορές να αρχίζουν να φαίνονται στα χρήματα που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στα τέλη του μήνα.

Συγκεκριμένα, στα τέλη Μαΐου, θα αρχίσουν να πιστώνονται οι αυξήσεις για τους εργαζόμενους ως συνέπεια της αύξησης του κατώτατου μισθού που θα φτάσει τα 713 ευρώ, μεικτά, καθώς οι καθαρές αποδοχές θα είναι στα 612 ευρώ. 

Ωστόσο, το τοπίο της μισθοδοσίας αποτυπώνεται δαιδαλώδες, ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχουν θεμελιωμένες τριετίες προ του 2012 αλλά και το επίδομα του γάμου.

Την ίδια ώρα, για ψίχουλα κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές, που περιγράφουν ως αθέτηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης την θέσπιση αυτής της αύξησης με απόφαση του υπουργείου και όχι μετά από διαβουλεύσεις εργοδοτών και εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης

 ⇒ Μητσοτάκης: 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου

 ⇒ Κατώτατος μισθός: Ποιοι δικαιούνται πάνω από 713 ευρώ - Τι ισχύει με τριετίες και επίδομα γάμου

Οι αυξήσεις όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές δεν είναι σε καμία περίπτωση τέτοιες που να αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα ακρίβειας που βιώνει ο κόσμος της εργασίας, καυτηριάζοντας ότι παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις, η Κυβέρνηση απέφυγε να δώσει την ευκαιρία διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό και έλαβε απόφαση που πάντως ανταποκρίνεται σε ψίχουλα, με δεδομένες τις ανατιμήσεις σε όλα τα αγαθά.

Ο κατώτατος μισθός, θα συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας, ωστόσο το μνημονιακό μέτρο για το πάγωμα των τριετιών από το 2012, θα σημάνει πράσινο φως για αυξήσεις και στις τριετίες, όσων είχαν στο ανώτατο όριο συμπληρώσει τρεις τριετίες, μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 στον ίδιο εργοδότη.

Σε ότι αφορά το επίδομα γάμου και την προεραιτικότητά του, όπως επισημάνθηκε, γίνεται υποχρεωτικότητα στις περιπτώσεις που οι απασχολούμενοι εργάζονται για εργοδότες που είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News