Τουρισμός: Στο αεροδρόμιο Χανίων ο ΓΓ του ΕΟΤ - Στο 80% οι πληρότητες για τις πτήσεις εξωτερικού (εικόνες)

Κρήτη
Τουρισμός: Στο αεροδρόμιο Χανίων ο ΓΓ του ΕΟΤ - Στο 80% οι πληρότητες για τις πτήσεις εξωτερικού (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν σε σχέση με την περσινή, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, από το αεροδρόμιο Χανίων
  • Επίσκεψη Γ.Γ. Ε.Ο.Τ. στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» - Καλύτερη από την περυσινή, η φετινή τουριστική σεζόν
  • Στο 80% οι πληρότητες των πτήσεων εξωτερικού στα Χανιά
  • Επιπτώσεις σε συγκεκριμένες αγορές από τον πόλεμο στην Ουκρανία
  • Πληρότητες της τάξης του 80% καταγράφονται στις πτήσεις εξωτερικού προς το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη να μιλά για ενθαρρυντικά στοιχεία με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

    Επισκεπτόμενος την Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022, τις εγκαταστάσεις του διεθνούς αερολιμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ εκτίμησε ότι η τουριστική σεζόν δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία – πλην συγκεκριμένων αγορών - και ότι η Ελλάδα παραμένει στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης.

    Ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης είχε συνάντηση με την διοίκηση του αεροδρομίου ενώ στη διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό και τον Πυροσβεστικό Σταθμό του αερολιμένα, διαπιστώνοντας όπως είπε την ετοιμότητα που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα. «Θα έχουμε μια πολύ καλύτερη σεζόν από ροές τουριστικές σε σχέση με πέρυσι» δήλωσε ο κ. Φραγκάκης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Χανίων όπου σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε διαφορετικές εταιρίες έχουν ήδη προσθέσει δέκα έξτρα δρομολόγια από το εξωτερικό. Επιπλέον, τέσσερις σκανδιναβικές αεροπορικές εταιρίες έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται ξανά μετά από ενάμιση χρόνο παύσης των πτήσεων τους προς τα Χανιά. «Η σεζόν φέτος έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ,διότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια μετά από τη δουλειά που έχει γίνει στον τομέα αυτό .Υπάρχει μια ένταση των κρατήσεων αλλά και γενικά ένταση για ταξίδια σε όλη τη χώρα» υπογράμμισε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ.

    Αναφορικά με τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης μίλησε για συγκεκριμένες αγορές που μάλιστα δεν επηρεάζονται στον ίδιο βαθμό. Εκτίμησε ότι η Ρωσική αγορά θα υποφέρει φέτος λόγο της κατάστασης που διαμορφώνεται ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει με ασφάλεια αν θα ανακάμψει στη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, οι αγορές από Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία εμφανίζουν μεγάλες πιθανότητες να παραμείνουν παγωμένες κυρίως λόγο των οικονομικών επιπτώσεων αλλά και της γενικότερης αβεβαιότητας.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πάντως τόνισε ότι η ανάσχεση των κρατήσεων τις δύο πρώτες βδομάδες του πολέμου δεν παρατάθηκε και ανέφερε ενδεικτικά το παράδειγμα του αεροδρομίου Χανίων όπου οι πληρότητες στις πτήσεις εξωτερικού ξεπερνούν το 80%. Αυτό που προβληματίζει τα στελέχη του ΕΟΤ αλλά και τους τουριστικούς επιχειρηματίες, είναι η περιορισμένη δυνατότητα δαπανών από τους επισκέπτες εξ αιτίας του κύματος ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News