Έρχεται έκτακτο επίδομα στους ευάλωτους κατά της ακρίβειας - Ποιοι οι δικαιούχοι

Οικονομία
Έρχεται έκτακτο επίδομα στους ευάλωτους κατά της ακρίβειας - Ποιοι οι δικαιούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο προϋπολογισμός θα κρίνει αν θα βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά με δώρο Πάσχα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σε εφάπαξ επίδομα που θα καταβληθεί πριν το Πάσχα στους οικονομικά ασθενέστερους, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό και άνεργοι φαίνεται πως θα λάβουν το έκτακτο επίδομα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να στηρίξει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

//--> //-->

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «ο πληθωρισμός πλήττει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη και επηρεάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ό,τι και να κάνουμε δε μπορούμε να καλύψουμε πλήρως τα προβλήματα που έχουν και θα έχουν το επόμενο διάστημα τα νοικοκυριά», προσθέτοντας πως «ο προϋπολογισμός θα κρίνει αν θα βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά με δώρο Πάσχα».

//--> //-->

Παράλληλα, τόνισε πως ο πληθωρισμός της χώρας είναι από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη. «Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι παροδικό, αλλά κρατάει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και έχει μεγαλύτερη ένταση», εκτιμώντας αποκλιμάκωση το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε ακόμη:

Πληθωρισμός: «Εκτοξεύθηκε» στο 6,2% τον Ιανουάριο – Ρεκόρ 25ετίας

Ο υπουργός επανέλαβε πως για τα περαιτέρω μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των νοικοκυριών, μειώθηκε σημαντικά ο ΕΝΦΙΑ και μέχρι το 2023 θα έχει καταργηθεί για όλους η εισφορά αλληλεγγύης.  Για τις επιχειρήσεις, από την άλλη, έκλεισε το παράθυρο για νέο κούρεμα στην επιστρεπτέα προκαταβολή.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News