Οικονομία

Επίδομα παιδιού: Εμβόλιμη πληρωμή στα τέλη Ιανουαρίου - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ και θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις έως τον Ιανουάριο του 2023

Ως ορίζει ο τρέχον προγραμματισμός του ΟΠΕΚΑ, η πρώτη «κανονική» πληρωμή για το 2022 του επιδόματος παιδιού – Α21, αναμένεται να γίνει την τελευταία ημέρα του Μαρτίου και πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Μαρτίου, ενώ τα χρήματα θα φανούν στα ΑΤΜ από τις 30/3 το απόγευμα.

Επιπροσθέτως, στα τέλη Ιανουαρίου θα υπάρξει μια «εμβόλιμη» πληρωμή για όσους πολίτες είχαν εκκρεμότητες από το 2021 (π.χ. αποστολή – έγκριση δικαιολογητικών), όπως  και για εκείνους που  έκαναν πρόσφατη αίτηση που αφορούσε το έτος 2021.

Η πλατφόρμα για το 2022 θα ανοίξει μέσα στον Φλεβάρη και θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις ως τον Ιανουάριο του 2023.

Το διάστημα αυτό πρέπει να γίνουν νέες αιτήσεις από τους δικαιούχους!

Το «πράσινο φως» θα δώσει ο ΟΠΕΚΑ με ανακοίνωσή του που θα αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία και πληροφορίες για τη διαδικασία.

Αναφορικά με τις αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού έτους 2021, ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής ΕΛΗΞΕ στις 15-1-2022. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για το 2022, με δεδομένο ότι το επίδομα παιδιού καταβάλλεται ανά δίμηνο, το πλάνο πληρωμών είναι ως εξής:

  • Η πρώτη δόση τέλος Μαρτίου
  • Η δεύτερη δόση τέλος Μαΐου
  • Η τρίτη δόση τέλος Ιουλίου
  • Η τέταρτη δόση τέλος Σεπτεμβρίου
  • Η πέμπτη δόση τέλος Νοεμβρίου
  • Έκτη δόση, πριν τις γιορτές.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια