Κατώτατος μισθός: Αύξηση στα 700 ευρώ από 1η Μαΐου

Οικονομία
Κατώτατος μισθός: Αύξηση στα 700 ευρώ από 1η Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις έντονες φήμες ότι η ενίσχυση θα λάβει χώρα τον Ιούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε σήμερα την άνοδο του βασικού μισθού στα 700 ευρώ από την 1η Μαΐου

Για δεύτερη φορά, μέσα στο τρέχον έτος, θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων 15 ημερών ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης θα ξεκινήσει τις εργασίες διαμόρφωσης του νέου κατώτατου μισθού. 

Ως ανέφερε κατά την συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Έχω ζητήσει από το υπουργείο να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατώτατου που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αύριο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά.

Με τον πρωθυπουργό να συμπληρώνει:

«Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για 2 εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο- να βάλουν το 25% των εργαζόμενων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σχετικά με τις επιχειρήσεις, τα κονδύλια θα φτάσουν τα 63 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και αποτελούν χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και προς ώρας έχουν «μπει στον πάγο» και αφορούν επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αναμένεται να διαγραφούν  προκειμένου να «πάρουν ανάσα» οι επιχειρήσεις.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News