ΕΦΚΑ: Πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια εργαζομένων με κορωνοϊό

Οικονομία
ΕΦΚΑ: Πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια εργαζομένων με κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευκρινίσεις για τον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων που νοσούν με κορωνοϊό έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ

«Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού», δήλωσε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος.

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», διευκρίνισε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ.

«Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες», συμπληρώνοντας ότι, δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά» ανέφερε ο κ. Τσάπαλος

Αναφορικά με τον τρόπο πληρωμής είπε πως, «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται».

«Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος», διευκρίνισε καταλήγοντας.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News