Ραγκούσης: Τη μέλετη Τσιόδρα την ήξερε ο κ. Μητσοτάκης από τον Μάϊο

Οικονομία
Ραγκούσης: Τη μέλετη Τσιόδρα την ήξερε ο κ. Μητσοτάκης από τον Μάϊο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοβουλευτική αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Σκυλακάκη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου διαδραματίστηκε κατά την συζήτηση για την κύρωση του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022

Κοινοβουλευτική παρέμβαση υπήρξε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση του  Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022, σχετικά με την μελέτη Τσίοδρα, ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Οικονόμου.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις:

  «Κ. Οικονόμου, εμείς δεν θα σας ρωτήσουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης ήξερε, γιατί δεν ανεχόμαστε ούτε τη δική μας νοημοσύνη να υποτιμάτε ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι  ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τη μελέτη Τσιόδρα από τον Μάιο που εκπονήθηκε και επίσης, ξέρουμε πολύ καλά ότι ενσυνείδητα είπε ψέματα από το Βήμα της Βουλής ότι δήθεν δεν είχε μελέτη που να αποδεικνύει ότι το να διασωληνώνεται ένας πολίτης εκτός ΜΕΘ δεν αυξάνει τις πιθανότητες να καταλήξει, έναντι οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου. » επισήμανε ο κ. Σκυλακάκης.

«Θα οφείλατε ,κύριε Οικονόμου, μετά από 2 χρόνια πανδημίας και τόσα λεφτά που έχετε πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, σε σκάνδαλα, σε απευθείας αναθέσεις σκοτεινές, να είχατε φροντίσει, να είχατε αποδείξει ότι τουλάχιστον παλέψατε να αυξήσετε και να θωρακίσετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. » πρόσθεσε.

 Παράλληλα διευκρίνισε: «Αυτό που λέω, κύριε Οικονόμου είναι μια φράση που λέμε μονότονα εμείς από το πρωί και ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες.

Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στον ευνομούμενο κόσμο, στον ανεπτυγμένο κόσμο που θα είχε βρεθεί αντιμέτωπη με αυτήν τη συγκλονιστική αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα, σήμερα θα είχε ήδη παραιτηθεί. »

 Τη δικιά του απάντηση έδωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Οικονόμου:

«Κύριε Σκυλακάκη, ξέρετε ποια είναι η διαφορά του ιατρού από τον κομπογιαννίτη, φαντάζομαι.

Αυτό το καράβι το οποίο αναφέρατε για κακή σας τύχη δεν ξεκίνησε να πλέει το 2015.

Αυτό το καράβι σ’ αυτήν τη χείριστη κατάσταση βρέθηκε το 2009, κύριε Σκυλακάκη, γιατί κάποιοι που τότε το κυβερνούσαν αυτό το καράβι, το λεηλάτησαν και του αχρήστευσαν τις μηχανές και τα πανιά, κύριε Σκυλακάκη.

Αυτό το καράβι ήταν στα χέρια αυτής της παράταξης, στα έδρανα της οποίας κάθεστε τώρα και την εκπροσωπείτε ως Κυβέρνηση.

Θα ξεπεράσω την κομπογιαννίτικη λογική σας να συγκρίνετε μια κυβέρνηση μνημονιακή, κύριε Σκυλακάκη, με εσάς που είσαστε δυστυχώς -θα έπρεπε να είσαστε μια μεταμνημονιακή- μια προμνημονιακή. » επισήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News