Εξαγορά της κρητικής εταιρείας Terra Creta από τη Μέλισσα Κίκιζας

Κρήτη
Εξαγορά της κρητικής εταιρείας Terra Creta από τη Μέλισσα Κίκιζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πορεία της εταιρείας από τη χρεοκοπία στην αναγέννησή της από τον Όμιλο IOGR

Στην εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ μεταβιβάζεται η Terra Creta, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του νέου αγοραστή και του έως σήμερα ιδιοκτήτη της εταιρείας, Ομίλου IOGR.

Όταν το 2012 η Terra Creta αγοράστηκε από τον Όμιλο επιχειρήσεων του Γιάννη Γρύλου (σήμερα IOGR) ήταν μια εταιρεία με χρέη γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ και τζίρο που δεν ξεπερνούσε τα 5 εκατομμύρια ετησίως.

Σήμερα, η Terra Creta είναι μια υγιής εταιρεία που στηρίζει την κρητική οικονομία και ιδιαίτερα τους παραγωγούς της Κρήτης.

Είναι κερδοφόρα επί πολλά συνεχόμενα χρόνια, έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και έχει πενταπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της. Εξάγει τα προϊόντα της σε 43 χώρες και συνεργάζεται με πάνω από 100 αλυσίδες τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μια εταιρεία διεθνώς καταξιωμένη, με πάνω από 200 βραβεία και διακρίσεις για την ποιότητα των προϊόντων της και τις αρχές της αειφορίας που ακολουθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 το παρθένο ελαιόλαδο Grand Cru της εταιρείας βραβεύτηκε ως το καλύτερο στον κόσμο στην κατηγορία του, στον ετήσιο διαγωνισμό Mario Solinas που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC). Ενώ, πρόσφατα, κατέκτησε την 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των πιο πολυβραβευμένων ετικετών ελαιόλαδου για το 2021, θέση που κατακτά για πρώτη φορά ελληνικό ελαιόλαδο στην συγκεκριμένη αξιολόγηση του EVOO WR.

Η εντυπωσιακή πορεία της Terra Creta κίνησε το ενδιαφέρον της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ, μιας επίσης υγιούς ελληνικής εταιρείας που μοιράζεται τα ίδια οράματα και τις ίδιες αξίες με τον Όμιλο IOGR, η οποία και κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου IOGR Γιάννης Γρύλος δήλωσε:

«Από σήμερα η Terra Creta περνά σε νέα χέρια. Στην ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ, μια υγιή ελληνική εταιρεία, καταξιωμένη στο χώρο των τροφίμων. Η πρόταση που μας κατατέθηκε για τη μεταβίβαση της εταιρείας δεν αποτελούσε για εμάς απλώς μια επικερδή εμπορική συμφωνία. Ήταν επίσης η αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών μας να εξυγιάνουμε, να αναπτύξουμε και να δώσουμε πρόσθετη αξία σε μια εταιρεία με σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομία των Χανίων και όλης της Κρήτης. Και αυτό μας κάνει πολλαπλά χαρούμενους. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνεργαστήκαμε δημιουργικά επί σχεδόν μια δεκαετία. Τα στελέχη και τους εργαζόμενους της εταιρείας, τους παραγωγούς και όλους τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και να ευχηθώ στους νέους ιδιοκτήτες να κρατήσουν την εταιρεία ψηλά και να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις».

(Φωτογραφία Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News