Ευρωβαρόμετρο: Τι απαντούν οι Έλληνες για το νόμισμα του ευρώ

Οικονομία
Ευρωβαρόμετρο: Τι απαντούν οι Έλληνες για το νόμισμα του ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δημοσιότητα βγήκε η ευρωπαϊκή δημοσκόπηση «Ευρωβαρόμετρο» - Τι απάντησαν οι ερωτηθέντες στην Ελλάδα

Ισχυρή είναι η δημόσια στήριξη για το ευρώ στις χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή δημοσκόπηση «Ευρωβαρόμετρο» που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 73% των Ελλήνων θεωρεί ότι το ευρώ είναι «θετικό» για τη χώρα, έναντι μέσου ποσοστού 69% στην ευρωζώνη. Επιπλέον, το 79% των Ελλήνων θεωρεί ότι το ευρώ είναι «καλό» για την ΕΕ, έναντι μέσου ποσοστού 78% στην ευρωζώνη.

«Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν τη δεύτερη υψηλότερη υποστήριξη για το ευρώ από την έναρξη των ετήσιων ερευνών το 2002», επισημαίνει η έρευνα, σημειώνοντας ότι το εν λόγω «Ευρωβαρόμετρο» πραγματοποιήθηκε σε περίπου 17.600 ερωτηθέντες στα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης, μεταξύ 25 Οκτωβρίου και 9 Νοεμβρίου 2021.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ισχυρή υποστήριξη για το ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (SURE), με το 77% των Ελλήνων και το 82% των ερωτηθέντων σε όλη την ευρωζώνη, να συμφωνούν σχετικά με τη σημασία της παροχής δανείων για να βοηθηθούν τα κράτη-μέλη να στηρίξουν την απασχόληση. Ομοίως, η οικονομική υποστήριξη που παρέχεται από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) είναι «θετικά» αντιληπτή από το 77% των ερωτηθέντων στην ευρωζώνη, έναντι του 83% στην Ελλάδα.

Τέλος, το 65% των ερωτηθέντων στην ευρωζώνη και το 55% στην Ελλάδα, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των κερμάτων του ενός και των δύο λεπτών μέσω της υποχρεωτικής στρογγυλοποίησης του τελικού ποσού των αγορών στα πλησιέστερα πέντε λεπτά.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News