Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση ενός έτους ζητούν οι έμποροι της Κρήτης (βίντεο)

Κρήτη
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση ενός έτους ζητούν οι έμποροι της Κρήτης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλούμαστε σε αυτές τις συνθήκες να δουλέψουμε τις γιορτές για να καταβάλουμε τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής», τονίζουν οι πρόεδροι των εμπορικών Συλλόγων της Κρήτης στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

Μία «ανάσα» πριν από τις γιορτές, η πανδημία και η νέα μετάλλαξη «Ομικρον» προκαλεί έντονο προβληματισμό στον εμπορικό κόσμο της Κρήτης, αλλά και στους ανθρώπους της εστίασης που τρομάζουν ακόμα και στη σκέψη για λήψη νέων μέτρων, τα οποία, όπως αναφέρουν, στην περίπτωση που εφαρμοστούν θα δώσουν τη χαριστική βολή στους ήδη χαμηλούς τζίρους των καταστημάτων.

Οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων της Κρήτης, μιλώντας στη ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής», υπογράμμισαν την αναγκαιότητα στήριξης των τοπικών αγορών, με στόχο την ανάκαμψή τους κατά την περίοδο των εορτών.

Μάλιστα, κομβικό ρόλο στα κίνητρα που μπορεί να δοθούν από την κυβέρνηση είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή, δεδομένου ότι από το 2022 θα πρέπει να επιστραφεί, με ότι αυτό συνεπάγεται, σημειώνουν χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλης Κουμαντάκης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, Μπαμπης Λεκάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανόλης Αλιφιερακής.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της αγοράς είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί παράταση ενός έτους στην επιστροφή των χρημάτων, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά την αγορά της Κρήτης, «Καλούμαστε σε αυτές τις συνθήκες να δουλέψουμε τις γιορτές για να επιστρέψουμε τα χρήματα της επιστρεπτέας μετά από αυτές», υπογραμμίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα, χωρίς ωστόσο, να αποκλείεται το γεγονός ότι η παράταση που θα γνωστοποιηθεί να μην είναι μεγαλύτερη από τρεις μήνες.

Αυτή τη στιγμή οι έμποροι της Κρήτης βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις γιορτές, έχοντας πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αγορές σε προμήθειες, με την ελπίδα η επερχόμενη εορταστική περίοδος να μειώσει τις ζημιές λίγο πριν το κλείσιμο τους έτους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλη Κουμαντάκη, μόνο θετική δεν είναι η αποτίμηση των νέων μέτρων, τονίζοντας ότι οι έμποροι καλούνται, μεταξύ άλλων και τους ελέγχους κατά την είσοδο των πελατών, γεγονός που φέρνει σε δυσχερή θέση τόσο τους ίδους όσο και τους καταναλωτές.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χανίων, Δώρα Κυριακάκη, περιγράφει μια δύκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, με τα μέτρα , τα οποία όπως αναφέρει μειώνουν αισθητά τους τζίρους των καταστημάτων τους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News