Κόνσολας: Κανένας νέος φόρος στον προϋπολογισμό του 2022 – Μειώνονται οι επιβαρύνσεις

Οικονομία
Κόνσολας: Κανένας νέος φόρος στον προϋπολογισμό του 2022 – Μειώνονται οι επιβαρύνσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στον προϋπολογισμό του 2022 όχι μόνο δεν υπάρχει ούτε ένας νέος φόρος αλλά αποτυπώνεται η μείωση και άλλων φόρων και επιβαρύνσεων», ανέφερε ο ειδικός εισηγητής της ΝΔ, Μανώλης Κόνσολας

«Στον προϋπολογισμό του 2022 όχι μόνο δεν υπάρχει ούτε ένας νέος φόρος αλλά αποτυπώνεται η μείωση και άλλων φόρων και επιβαρύνσεων», ανέφερε ο ειδικός εισηγητής της ΝΔ, Μανώλης Κόνσολας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2022 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε:

  • Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 24% στο 22%, τη δεύτερη μείωση που κάνει αυτή η κυβέρνηση, καθώς είχε προηγηθεί η μείωση από το 28% στο 24%.
  • Την επέκταση της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 2022.
  • Την παράταση της ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, στο τουριστικό πακέτο, στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά έως τον Ιούνιο του 2022.
  • Τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις από το 100% στο 80%.
  • Την επέκταση, και για το 2022, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες.
  • Τη μείωση για 3 χρόνια κατά 30% του ποσού που προκύπτει από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των κερδών για τις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται.
  • Την έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δαπανών που συνδέονται με την πράσινη οικονομία, την ενέργεια και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προσαυξημένων κατά 100%.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι προβλέπεται αύξηση της δαπάνης για τις κύριες συντάξεις (από τα 29,477 δισ. ευρώ στα 29,793 δισ. ευρώ) και αύξηση της δαπάνης για τα οικογενειακά επιδόματα (από τα 1,087 δισ. ευρώ στα 1,102 δισ. ευρώ, λόγω της διεύρυνσης των κριτηρίων) και πρόσθεσε πως σχεδόν το 30% των προσλήψεων που θα κάνει το Δημόσιο θα γίνουν στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News