Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται νέα αύξηση μισθού – Τι ισχύει για την έκδοση συντάξεων

Οικονομία
Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται νέα αύξηση μισθού – Τι ισχύει για την έκδοση συντάξεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε ξεκινούν οι νέες πληρωμές αναδρομικών

«Το 2021 πάμε για ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση συντάξεων» σημειώνει σε συνέντευξη του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επιτάχυνση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι, με την περαιτέρω αύξηση των ρυθμών απονομής, «φιλοδοξούμε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, να τελειώνουμε με το θέμα των εκκρεμών κύριων συντάξεων».

O κ. Χατζηδάκης αναφέρεται και στον νέο ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισημαίνοντας ότι ο ενιαίος αριθμός κλήσης 1555 είναι στην πραγματικότητα κοινωνική πολιτική, διότι εξυπηρετεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, ασφαλισμένους.

Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει ότι έχει ήδη αποφασιστεί μια μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% και, «καθώς η οικονομία περνά τώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είμαστε αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι να συμμετάσχουν στα οφέλη της με μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού». «Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν!» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Αναδρομικά: Έρχονται νέες πληρωμές στις 25 Νοεμβρίου

Ξεκινούν οι πληρωμές αναδρομικών των συνταξιούχων από τον ΕΦΚΑ την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν τουλάχιστον 12.000 συνταξιούχοι, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή των «παλαιών» συνταξιούχων.

Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών των συνταξιούχων η πρώτη ημερομηνία είναι η 25η Νοεμβρίου, ενώ η δεύτερη είναι η 10η Δεκεμβρίου.

Από 25 Νοεμβρίου θα είναι σε ισχύ και θα προκύψουν έμμεσες αυξήσεις στα αναδρομικά από 10 έως 19 και αφορούν:

  • απασχολούμενους συνταξιούχους (πλέον θα λαμβάνει το 70% της σύνταξης)
  • δικαιούχους συντάξεων θανάτου (θανών απεβίωσε μετά 10/19)
  • κληρονόμοι (για δικαιούχους που απεβίωσαν μετά 10/19)

Στις 10 Δεκεμβρίου, αναμένεται η πληρωμή «παλαιών» συνταξιούχων (πριν τις 13 Μαΐου 2016), με ελλιπή στοιχεία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News