Οικονομία

ΕΦΚΑ – Έκδοση συντάξεων: Δεύτερη ευκαιρία σε δικηγόρους – λογιστές

«Σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Αποδεκτό έγινε το αίτημα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προς το υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δικηγόρους και λογιστές-φοροτεχνικούς έλαβαν μέρος στην εξέταση στις 3.11.2021 για συμμετοχή στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων και δεν πιστοποιήθηκαν να επανεξεταστούν εντός του Δεκεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων, με εισήγηση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή και του υποδιοικητή Αλέξανδρου Βαρβέρη, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αποφάσισε την τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης, ώστε να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις οι προς πιστοποίηση δικηγόροι και λογιστές-φοροτεχνικοί μαζί με όσους δήλωσαν εξαίρεση από την εξέταση της 3.11.2021.

Διαβάστε ακόμη: ΕΦΚΑ: Διαγραφή οφειλών για 50.000 επαγγελματίες - «Ανοίγει» η συνταξιοδότηση

«Σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Μετά την αποτυχία της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να εντάξει στη διαδικασία περισσότερους από 1.200 φοροτεχνικούς και δικηγόρους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου, Βασίλης Κοκκινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, επανέλαβε την πρότασή του για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα εκπαιδευτεί και θα μείνει στον Φορέα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Ο κ. Κοκκινάκης υπενθύμισε παράλληλα, την προσφυγή του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΣτΕ κατά της εμπλοκής ιδιωτών, τη διαδικασία η οποία εκδικάζεται στις 3 Δεκεμβρίου. Αναφορικά με τους 179 πιστοποιημένους δικηγόρους – λογιστές, μόλις το 15% όσων αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στη διαδικασία θα λάβουν τελικά πιστοποίηση για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια