Σκρέκας: Τα 39 ευρώ επιδότηση αφορούν όλους τους παρόχους

Οικονομία
Σκρέκας: Τα 39 ευρώ επιδότηση αφορούν όλους τους παρόχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σκεφτόμαστε από τον Ιανουάριο και μετά να εφαρμόσουμε ένα σταθερό αλγόριθμό όπου ανάλογα με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας να προσδιορίζεται και η τιμή της επιδότησης του λογαριασμού», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως υπάρχει μια τεράστια ενεργειακή κρίση που μαίνεται και αναφέρθηκε στην κρατική επιδότηση στους λογαριασμού, η οποία θα αφορά όλους τους παρόχους.

«Η επιδότηση 39 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος για τους πρώτους 300 κιλοβατώρες δεν αφορά μόνο τη ΔΕΗ, αλλά και τους ιδιώτες παρόχους», τόνισε το πρωί της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου, σε συνέντευξή του στο OPEN, ο κ. Σκρέκας.

Υπερδιπλασιάζεται η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς

«Να πούμε ότι είχαμε ξεκινήσει με εννέα ευρώ επιδότηση ανά μήνα, αυτό διπλασιάστηκε στα 18 ευρώ το μήνα Οκτώβριο και αναγκαζόμαστε τώρα να το υπερδιπλασιάσουμε στα 39 ευρώ και στα 45 ευρώ αντίστοιχα για τους δικαιούχους ΚΟΤ ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε το μεγαλύτερο μέρος της ανατίμησης ένα 80-90% ώστε σε μηνιαία βάση ο καταναλωτής για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες να μη δει μία αύξηση που να είναι 3-4 ευρώ», υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας.

«Σκεφτόμαστε από τον Ιανουάριο και μετά να εφαρμόσουμε ένα σταθερό αλγόριθμό, ένα σταθερό μηχανισμό όπου ανάλογα με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας να προσδιορίζεται και η τιμή της επιδότησης του λογαριασμού», είπε και πρόσθεσε: «Η επιδότηση αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανεξάρτητα τον προμηθευτή που έχει ο κάθε καταναλωτής είτε είναι η ΔΕΗ είτε είναι εναλλακτικός πάροχος, θα λάβει 39 ευρώ ανά μήνα επιδότηση για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες», ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας.    

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ισχύουν περιλαμβάνουν:

  • Στην ηλεκτρική ενέργεια, επιδότηση για τη χαμηλή τάση (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) ύψους 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα. Έτσι, η επιδότηση διαμορφώνεται σε 18 ευρώ το μήνα. Για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ή 24 ευρώ το μήνα.
  • Στον τομέα του φυσικού αερίου η ΔΕΠΑ Εμπορίας εφαρμόζει έκπτωση 15 % προς τους προμηθευτές - πελάτες της προκειμένου εκείνοι να την μετακυλίσουν στους οικιακούς καταναλωτές.

Παράλληλα αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης και διευρύνονται τα κριτήρια υπαγωγής με στόχο να ενταχθούν κατά τη φετινή περίοδο περισσότερα από 1 εκατ. Νοικοκυριά.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News