Συνέντευξη για δουλειά: Τι απαντά κάποιος όταν ερωτάται για τα μειονεκτήματα του

Οικονομία
Συνέντευξη για δουλειά: Τι απαντά κάποιος όταν ερωτάται για τα μειονεκτήματα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο οδηγός καριέρας Indeed παρουσιάζει ορισμένους τρόπους επιτυχημένης απάντησης στο ερώτημα «ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο σημαντικό μειονέκτημα σας;»

 

Σε μια συνέντευξη για μια καινούργια δουλειά, όλοι οι υποψήφιοι αρέσκονται στο να  αποκαλύπτουν τα πλεονεκτήματά τους, τα ταλέντα τους, αλλά και όσα τους καθιστούν κατάλληλους για την επιθυμητή θέση.

Τι γίνεται, όμως, όταν πρέπει ένας υποψήφιος να απαντήσει για τα μειονεκτήματά του, με τέτοιο τρόπο που να μην μειωθούν  οι πιθανότητες του να προσληφθεί στη θέση εργασίας που επιθυμεί;

 Ο οδηγός καριέρας Indeed παρουσιάζει ορισμένους τρόπους επιτυχημένης απάντησης στο ερώτημα «ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο σημαντικό μειονέκτημα σας;»

«Δεν μπορώ να πω όχι»

Το να μη μπορεί κανείς να αρνηθεί, σημαίνει ότι ασχολείται με πολλά πράγματα την ίδια στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση ο εργοδότης θα αναρωτηθεί μήπως ο υποψήφιος εργαζόμενος δεν έχει την ικανότητα να διαχειριστεί τον χρόνο του. Μια καλή απάντηση εδώ θα ήταν «Η μεγαλύτερη αδυναμία μου είναι ότι μερικές φορές δυσκολεύομαι να πω “όχι”. Για να μη χάσω χρόνο, χρησιμοποιώ μια ειδική εφαρμογή διαχείρισης projects που με βοηθάει σημαντικά»

«Δίνω έμφαση στις λεπτομέρειες»

Με την απάντηση ότι δίνετε βάση στις λεπτομέρειες, δίνετε στον εργοδότη την εικόνα ότι προσπαθείτε να κάνετε την δουλειά σας καλύτερα. Ωστόσο, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι είστε εμμονικός, μπορείτε να πείτε: «Η μεγαλύτερη αδυναμία μου είναι ότι επικεντρώνομαι υπερβολικά στις λεπτομέρειες και αφιερώνω πολύ χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, μπορώ να διασφαλίσω την ποιότητα, χωρίς να εμπλέκομαι τόσο πολύ στις λεπτομέρειες, κάτι που επηρεάζει την παραγωγικότητά μου». 

«Δεν μπορώ να αφήσω ένα έργο όταν μου ανατεθεί»

Σημαντικό με την απάντηση ότι δε μπορείτε να αφήσετε ένα project, είναι να τονιστεί ότι προσπαθείτε να μειώσετε τα λάθη που δεν παρατηρήσατε από την αρχή, αλλά και ότι θα το πράξετε εντός των προθεσμιών. «Το μεγαλύτερο μου μειονέκτημα είναι ότι μερικές φορές δυσκολεύομαι να αφήσω πίσω ένα project. Για να βοηθήσω τον εαυτό μου, βάζω από μόνος μου συγκεκριμένες προθεσμίες. Αυτό με βοηθάει ώστε να μην κάνω αλλαγές της τελευταίας στιγμής».

«Γίνομαι ανυπόμονος όταν ένα project παίρνει παράταση»

Όταν κάποιος δηλώνει ότι δεν έχει την απαιτούμενη υπομονή με ένα project που δεν έχει ολοκληρωθεί στην ώρα του, μπορεί να προκαλέσει ερωτηματικά. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, ο υποψήφιος μπορεί να τονίσει πόσο σημαντική θεωρεί την τήρηση των προθεσμιών και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του.

«Μερικές φορές θα μπορούσα να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση»

Πρόκειται για μια συχνή απάντηση που δίνουν πολλοί υποψήφιοι, αλλά είναι κάτι που δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να έχει θετική παρουσία σε μια εταιρεία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο υποψήφιος μπορεί να επισημάνει τα αποτελέσματα που είχε στις προηγούμενες δουλειές του, που τον έκαναν να καταλάβει σε καλύτερο βαθμό τις δεξιότητες και τα ταλέντα του.

«Δυσκολεύομαι να ζητήσω βοήθεια»

Όταν κάποιος υποψήφιος επισημαίνει ότι δεν ζητά βοήθεια στο χώρο εργασίας του, μπορεί να τονίσει ότι έχει κάνει βήματα για να το αλλάξει τονίζοντας: «Έμαθα όμως, ότι είναι πιο ωφέλιμο για εμένα και την εταιρεία να ζητάω βοήθεια όταν κάτι δεν καταλαβαίνω ή όταν αισθάνομαι εξαντλημένος από τον φόρτο εργασίας».

«Θα ήθελα να είμαι πιο έμπειρος»

Με την συγκεκριμένη απάντηση , δείχνετε ότι είστε ειλικρινής, έχετε αυτογνωσία και σας αρέσουν οι νέες προκλήσεις.

«Δυσκολεύομαι να συνεργαστώ με συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων»

Δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων, προκειμένου να συνεργαστούν στο χώρο δουλειάς τους. Προκειμένου να πειστεί ο εργοδότης ότι είναι κάτι που το δουλεύετε, μπορείτε να επισημάνετε:  «Για να το αντιμετωπίσω, αφιερώνω πλέον περισσότερο χρόνο με συναδέλφους που νιώθω άβολα να συνεργάζομαι. Μαθαίνω περισσότερα για αυτούς και σιγά – σιγά μπορώ και επικοινωνώ καλύτερα μαζί τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News