Tablet: Μετά από 15 μήνες συνεχούς ανόδου σημειώνουν μείωση κατά 9,4% στις παγκόσμιες πωλήσεις

Οικονομία
Tablet: Μετά από 15 μήνες συνεχούς ανόδου σημειώνουν μείωση κατά 9,4% στις παγκόσμιες πωλήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου του 2021 σημειώθηκε πτώση στις πωλήσεις των tablet, μετά από μια περίοδο συνεχούς αύξησης

Πτώση κατά 9,4% σημειώθηκε στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2021 στις πωλήσεις των tablet. Μετά από μια περίοδο 15 μηνών συνεχούς αύξησης των πωλήσεων, καταγράφεται η πρώτη τους πτώση από την έναρξη της πανδημίας το 2020.

Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ οι αποστολές tablet εμφάνισαν πτώση 9,4% σε ετήσια βάση και έπεσαν στις 42,3 εκατ. μονάδες. Οι αναλυτές της IDC αναφέρουν «Μετά από πέντε τρίμηνα ανάπτυξης, την οποία τροφοδότησε η εξ αποστάσεως εργασία και η τηλεκπαίδευση, οι παγκόσμιες πωλήσεις chromebook και tablet κατέγραψαν την πρώτη τους πτώση από την έναρξη της πανδημίας το 2020», αποδίδοντας ένα μέρος της αύξησης των πωλήσεων στην τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση.

Εξαιτίας της πανδημίας σε αρκετές χώρες μαθητές και φοιτητές παρακολουθούσαν μαθήματα εξ αποστάσεως με την βοήθεια της τηλεκπαίδευσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κυβερνήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα να ξεπεράσουν τους προϋπολογισμούς τους παρέχοντας στους μαθητές συσκευές tablet για την κάλυψη των αναγκών της τηλεκπαίδευσης το έτος 2020, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις των συσκευών.

«Πολλά σχολεία και κυβερνήσεις ξεπέρασαν τους προϋπολογισμούς τους για να παρέχουν συσκευές για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οι ίδιοι οι καταναλωτές αγόρασαν επιθετικά συσκευές την κάλυψη των αναγκών της τηλεκπαίδευσης το 2020. Ως αποτέλεσμα, αναμένεται κάποιος κορεσμός στην αγορά της εκπαίδευσης στο εγγύς μέλλον», τονίζουν οι αναλυτές της IDC.

Παράγοντες που ενίσχυσαν επιπλέον τις πωλήσεις των tablet στην παγκόσμια αγορά ήταν:

  • η ευελιξία των συγκεκριμένων συσκευών,
  • οι ελλείψεις εξαρτημάτων για υπολογιστές,
  • οι αρρυθμίες που αυτές προκάλεσαν στο εμπορικό κανάλι διάθεσης PCs και
  • η συγκριτικά χαμηλότερη τιμή πώλησης

Οι αναλυτές προβλέπουν ανάκαμψη των πωλήσεων και δεν θεωρούν ότι θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά: «Παρά την επιβράδυνση της ζήτησης, η εμπορική χρήση tablet σε κλάδους, όπως τα logistics, η υγειονομική περίθαλψη και οι τραπεζικές υπηρεσίες, αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις διεξάγουν καθημερινές δραστηριότητες».

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News