Οικονομία

Μητσοτάκης: η νέα ΔΕΗ γίνεται πιο δυνατή, πιο σύγχρονη και πιο αποφασιστική

«Το μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δις και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ - Όλα αυτά, ενώ ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» αναφέρει ο πρωθυπουργός

 «Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δισεκ. και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Όλα αυτά, ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  πραγματοποίησε μια ανάρτησή στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ. Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δισεκ. και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Όλα αυτά, ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δισεκ. και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνει ακόμη ότι «η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δις ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια