Κρήτη: Καταργείται το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - Άνοδος αγοραστικής κίνησης στο Ηράκλειο

Κρήτη
Κρήτη: Καταργείται το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - Άνοδος αγοραστικής κίνησης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης προχωρά σε μία νέα αλλαγή, όσο αφορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης, που δεν επιτρέπει, πλέον, το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - Νέα δεκαπενθήμερα ενδιάμεσων εκπτώσεων «προσγειώνονται» στην αγορά

Το «ποτέ την Κυριακή» φαίνεται να αποφάσισε και η Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης, όσο αφορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης, που δεν επιτρέπει, πλέον, το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Παράλληλα, θεσπίζονται νέα δεκαπενθήμερα ενδιάμεσων εκπτώσεων, με τους υπευθύνους να υποδέχονται με ανακούφιση τις νέες ρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές που περιμένουν αγωνιωδώς την "Black Friday" για να κάνουν τα ψώνια τους, φαίνεται πως, μετά και την χαλάρωση των μέτρων, έχουν επανέλθει στην αγορά με νέα θέρμη.

Τέλος στο προαιρετικό άνοιγμα της Κυριακής, όσων καταστημάτων το επιθυμούν, βάζει το νέο νομικό πλαίσιο της κυβέρνησης, το οποίο ακολουθεί πλέον και η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ τα πρόστιμα για τους παραβάτες, θα είναι ιδιαιτέρως τσουχτερά..

Συνδυαστικά , καταργούνται και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου που ίσχυαν έως τώρα και στη θέση τους καθιερώνονται δύο 15νθήμερα εκπτώσεων το χρόνο:

Νέες Ενδιάμεσες Εκπτώσεις σε Ετήσια Βάση

  • 1-15 Μαρτίου
  • 1-15 Σεπτεμβρίου

Παρόλα αυτά, και με την «άδεια» του Νόμου οι ιδιοκτήτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να εφαρμόζουν 10ήμερα προσφορών στο εσωτερικό των καταστημάτων τους..

Την ίδια ώρα και ενώ τα μέτρα λόγω πανδημίας έχουν χαλαρώσει , η αγοραστική κίνηση φαίνεται να σημειώνει άνοδο στη πόλη, με τους καταναλωτές να μην περιορίζονται στα 10ήμερα προσφορών.

Παράλληλα, την ώρα που όλοι περιμένουν πως και πως την Black Friday για να κάνουν τα ψώνια τους που για φέτος είναι προγραμματισμένη για τις 26 Νοεμβρίου, παρατηρείται έλλειψη σε είδη υψηλής ζήτησης, κυρίως σε είδη Τεχνολογίας.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι μεγάλες αλυσίδες πέρυσι στην περίοδο αυξημένης ζήτησης είχαν να αντιμετωπίσουν την αδυναμία των εταιριών ταχυμεταφορών να παραδώσουν έγκαιρα τα προϊόντα και εν μέσω πανδημίας.

Πάντως, η ζήτηση είναι σίγουρο ότι θα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

→Εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου: Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις τον Νοέμβριο

Black Friday 2021: Πότε πέφτει φέτος η γιορτή των εκπτώσεων

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την φετινή γιορτή των εκπτώσεων ή αλλιώς Black Friday.

Στυς 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Black Friday ο θεσμός που προήλθε από το εξωτερικό είναι συνδεδεμένος με εικόνες καταναλωτικής φρενίτιδας.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος σε παλαιότερη δημοσίευσή της αναφερόταν στους κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την διάρκεια του Black Friday:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οργανώσουν μια λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς.
  • Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Πάντα απόδειξη για τα προϊόντα που αγοράζετε, σε περίπτωση που θελήσουν να το αλλάξουν.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News