Ενέργεια: Εξετάζονται νέα μέτρα στήριξης λόγω των ανατιμήσεων

Οικονομία
Ενέργεια: Εξετάζονται νέα μέτρα στήριξης λόγω των ανατιμήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει περαιτέρω αυξήσεις των επιδοτήσεων το ερχόμενο διάστημα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να ενεργοποιήσει τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με το όλο και αυξανόμενο κόστος ενέργειας.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βαρόμετρο για την οικονομία καθώς η άνοδος του επηρεάζει άμεσα κάθε πτυχή της αγοράς και ειδικότερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά αλλά και το κόστος θέρμανσης. Ενδεικτικά, η τιμή χονδρικής του ρεύματος τον Σεπτέμβριο έφτασε τα 121,72ευρώ/ΜWH, με την τιμή τον περασμένο Αύγουστο στα 121,72 ευρώ/ MWH και τις πρώτες 23 μέρες του τρέχοντος μήνα, 200,95 ευρώ/MWH.

Οι παραπάνω αυξήσεις είναι ο βασικός λόγος κατά τον οποίο η κυβέρνηση διπλασίασε την επιδότηση, από 9 σε 18 ευρώ το μήνα. Με την κυβέρνηση να μην αποκλείει το σενάριο περαιτέρω αυξήσεων της επιδότησης το ερχόμενο διάστημα.

Σχετικά με την άνοδο που καταγράφεται σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης, εξετάζεται ένα νέο πακέτο παρεμβάσεων, αναφορικά με το οποίο περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες. Ρύθμιση θα υπάρξει με δόσεις του κόστους θέρμανσης αναφορικά με τους πολίτες που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν. Θα ενεργοποιηθεί παράλληλα ένας τετραψήφιος αριθμός SOS, μέσω του οποίου θα γίνεται επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα θα προστατεύονται τα ευάλωτα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος που επιφέρουν οι τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, τα οποία υπολογίζονται περίπου στις 500.000.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News