Ακρίβεια: Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων - Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Οικονομία
Ακρίβεια: Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων - Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πακέτο των 500 εκατομμυρίων προστατεύει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε μεγάλο βαθμό»

 

Απάντηση στο κύμα αυξήσεων που έρχεται στα προϊόντα έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός  εκτίμησε ότι θα «αρχίσει πτωτική πορεία στις τιμές των προϊόντων από τα Χριστούγεννα και μετά» υποστηρίζοντας ότι ήδη έχει αρχίσει μια πτώση σε ορισμένες πρώτες ύλες σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Παράλληλα, σχετικά με ερώτηση για το ότι η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη δήλωσε: «Η Ελλάδα είχε πάντα το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είναι δομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, δε θα λυθεί».

Για τα νέα μέτρα ενίσχυσης επισήμανε: «Το πακέτο των 500 εκατομμυρίων προστατεύει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε μεγάλο βαθμό. Το κομμάτι της αύξησης του ρεύματος το καλύπτει η κυβέρνηση. »

 Για τη Σύνοδο Κορυφής για την ενεργειακή κρίση: «Στη Σύνοδο κορυφής της Ευρώπης το πρώτο και μεγαλύτερο κομμάτι της συζήτησης ήταν η ενέργεια. Συμφωνία δεν είχαμε γιατί ήταν τόσο μεγάλη η αύξηση, που δεν ήταν απλό να υπάρξει. Το ζήτημα αυτό απασχολεί όλη την Ευρώπη.»

Σχετικά με τις τιμές των προϊόντων και τις ανατιμήσεις ο υπουργός υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα κατόρθωσε να έχει το μήνα Σεπτέμβριο τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήμασταν 1,9 % όταν η Γερμανία και η Ισπανία είχαν 4%. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυξήσεις όταν υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. »

Για πιθανή χορήγηση επιδόματος ο υπουργός δήλωσε ότι θα το δούμε όταν φτάσει η ώρα, ενώ σχετικά με το πόσο θα κλείσει η ανάπτυξη φέτος. «Για το 2021 θα είναι 7,9% σύμφωνα με το ΚΕΠΕ»

 Αναλυτικά οι σνατιμήσεις σε 1 με 1.5 μήνα σύμφωνα με τον ΕΛΣΤΑΤ:

Φυσικό Αέριο 13%

Ελαιολάδο 12%

Αρνί Κατσίκι 7,3%

Λαχανικά 7% με 15%

Φρέσκα Φρούτα 10% -16%

Άλευρα 5,5%

φωτογραφία αρχείου unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News