Τράπεζα Πειραιώς: Απόκτησε το δικό σου σπίτι, με 500 ευρώ το μήνα

Κρήτη
Τράπεζα Πειραιώς: Απόκτησε το δικό σου σπίτι, με 500 ευρώ το μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεονέκτημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι η προνομιακή και απόλυτα προσωποποιημένη τιμολόγηση

Νέο ζευγάρι ψάχνει για σπίτι… και τελικώς αγοράζει. Με μηνιαία δόση λίγο πάνω από τα 500 ευρώ, δύο νέοι άνθρωποι με ένα μέσο για την ηλικία τους εισόδημα, μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, αξιοποιώντας την παρούσα συγκυρία των χαμηλών επιτοκίων και πριν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες και εκτοξευτούν οι τιμές των ακινήτων.

Τα χαμηλά επιτόκια δίνουν σήμερα τη δυνατότητα να αγοράσει κανείς το δικό του σπίτι με εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού. Για παράδειγμα, η Τράπεζα Πειραιώς δίνει επιτόκιο σε έναν στους δύο πελάτες της κάτω από 2,2%, με αποτέλεσμα το δάνειο να είναι μόλις 5,15 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ δανείου.

Έτσι, για ένα ακίνητο αξίας περίπου 150.000 ευρώ και για δάνειο της τάξης των 100.000 ευρώ που πρόκειται να αποπληρωθεί σε 20 χρόνια, η δόση είναι μόλις 515 ευρώ το μήνα. Συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτου και δανειολήπτη, το ποσό φθάνει τα 537 ευρώ το μήνα, χαμηλότερο από το ενοίκιο, το οποίο μάλιστα έχει ανοδική τάση.

Για να εγκριθεί το παραπάνω δάνειο, σε ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά που εργάζονται και οι δύο, χωρίς άλλο δανεισμό, απαιτείται να έχουν καθαρό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα περίπου €1.420 ευρώ, δηλαδή περίπου 710€ για τον καθένα ή €1.500, συνυπολογίζοντας και ότι θα έχουν και από 1 πιστωτική κάρτα ο καθένας με όριο €2.000.

Πλεονέκτημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι η προνομιακή και απόλυτα προσωποποιημένη τιμολόγηση: είναι η μόνη τράπεζα που προσφέρει στον πελάτη το «δικό του» επιτόκιο σύμφωνα με το συναλλακτικό του προφίλ, ενώ παράλληλα ο δανειολήπτης μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω την τιμολόγηση τροποποιώντας τη διάρκεια ή και το ποσό του δανείου του.

Στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, ένα εξειδικευμένο τραπεζικό στέλεχος θα συνεργαστεί με τον πελάτη για να σχεδιάσουν μαζί το στεγαστικό δάνειο που καλύπτει την ανάγκη του, να συζητήσουν τα απαραίτητα βήματα για την υποβολή του αιτήματος και με απλές διαδικασίες να προχωρήσουν σε εκταμίευση δανείου.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για την πιο κατάλληλη συγκυρία στην αγορά ακινήτων: οι τιμές θα ανέλθουν περαιτέρω, οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν από τις αρχές του 2022, τα επιτόκια δανεισμού παραμένουν χαμηλά ενώ το αφορολόγητο που ισχύει για τις γονικές παροχές δίνει τη δυνατότητα κάλυψης μέσω αυτής της διαδικασίας των μετρητών που χρειάζονται για την συμμετοχή από πλευράς του δανειολήπτη για την αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News