Β. Κικίλιας: Η ευημερία της μέσης ελληνικής οικογένειας περνά από τον τουρισμό - Τι ανέφερε για την Κρήτη

Κρήτη
Β. Κικίλιας: Η ευημερία της μέσης ελληνικής οικογένειας περνά από τον τουρισμό - Τι ανέφερε για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι tour operators και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ζητούν να επεκτείνει η χώρα μας τη σεζόν για προορισμούς με ήπιο κλίμα, όπως η Κρήτη», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Οι tour operators και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ζητούν να επεκτείνει η χώρα μας τη σεζόν για προορισμούς με ήπιο κλίμα, όπως η Κρήτη», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Η ανάπτυξη το 2022 και η ευημερία της μέσης ελληνικής οικογένειας περνούν από τον ελληνικό τουρισμό, ανάφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε παρέμβασή του, συμπληρώνοντας ότι «το μεγάλο κομμάτι της τουριστικής δραστηριότητας περιμένουμε να ξεκινήσει από την 1η Απριλίου».

Εστιάζοντας στη συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «είναι εμφανές ότι μιλάμε για δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ στάθηκε μεταξύ άλλων στις μεγάλες επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού, που απορρέουν από το ταμείο ανάκαμψης ύψους 320 εκατομμυρίων.

Αναφερόμενος στα τρέχοντα στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου σημείωσε ότι καταγράφεται αύξηση 110,5% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Τουρισμού έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι ήδη ζητάνε οι tour operators και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες να επεκτείνει η χώρα μας τη σεζόν για προορισμούς με ήπιο κλίμα, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, τα νησιά του Ιονίου αλλά και το city-break πλέον, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Μάλιστα απευθύνθηκε στους Έλληνες ξενοδόχους και τους ζήτησε να είναι έτοιμοι από τον Μάρτιο του 2022. Υπογράμμισε δε ότι θα στηριχτούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και το city break.

«Είμαστε υποχρεωμένοι ως ελληνική κυβέρνηση να στηρίξουμε αυτή τη δραστηριότητα, μαζί με τους δήμους και τις περιφέρειες, δημιουργώντας περιεχόμενο για αυτούς τους τρεις μήνες που σε θεωρητικό επίπεδο ήταν λιγότερο διαφημισμένοι για τη χώρα».

«Θα τρέξουμε καμπάνια με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, σε συνεργασία και με την Marketing Greece και με τις περιφέρειες και τους δήμους για αυτούς τους τρεις μήνες, φωτίζοντας το city-break», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Παραμένοντας στο σκέλος της προβολής της χώρας, ο κ. Κικίλιας τόνισε «ότι υπάρχει η βούληση για συμφωνίες με την EasyJet, τη Jet2 και τους tour operators από την Αγγλία, για να έρθουν εδώ νωρίτερα, με Γερμανούς και Αυστριακούς λίγο αργότερα και μετά με τις ανατολικές χώρες».

Τέλος ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο χειριστήκαμε την πανδημία και ειδικά στο ξεκίνημά της, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τη σοβαρότητα με την οποία λειτούργησε η ελληνική κυβέρνηση και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το πρόγραμμα εμβολιασμού, έφεραν θετική δημοσιότητα από έξω προς τα μέσα», ανάφερε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News