Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων του «Elevate Greece»

Οικονομία
Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων του «Elevate Greece»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράταση υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 29 Οκτωβρίου

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα του «Elevate Greece» ώστε να δεχθούν επιπλέον στήριξη.

Για αυτό έχει δοθεί νέα παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων του "Elevate Greece" έως την 29η Οκτωβρίου 2021, ώρα 15.00 αντί για την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των νεοφυών/καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (που δραστηριοποιούνται σε τομείς της Έξυπνης Εξειδίκευσης/RIS3) του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», υπό τις αντίξοες συνθήκες της κρίσης του COVID-19, η οποία επιδεινώθηκε λόγω της παρατεταμένης έξαρσης της νόσου στους ΚΑΔ που έχουν πληγεί. H ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης (κεφάλαιο κίνησης), ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Έχουν ενταχθεί 6.944 στη δράση για τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους

Στο μεταξύ δημοσιεύθηκε σήμερα η τέταρτη τροποποίηση της απόφασης ένταξης αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της δράσης «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων», σχετικά με την ένταξη , επιπλέον, 1.344 αιτήσεων χρηματοδότησης συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.472.448,06 ευρώ.

Τα συνολικά ενταγμένα έργα στη δράση ανέρχονται στα 6.944. Η συνολική δημόσια δαπάνη διαμορφώνεται σε 12.693.988,32 ευρώ.

Επιπλέον, δημοσιεύθηκε η πέμπτη απόφαση απόρριψης αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της προαναφερόμενης δράσης, σχετικά με την απόρριψη, ως μη επιλέξιμων, 206 αιτήσεων χρηματοδότησης συνολικής δημόσιας δαπάνης 376.867,93 ευρώ, λόγω μη πληρότητας δικαιολογητικών ή/και μη τήρηση τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής στη δράση.

Οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις χρηματοδότησης απορρίπτονται με την συγκεκριμένη απόφαση, δύνανται εναλλακτικά είτε να υποβάλλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μέχρι και τις 29/10/2021 ή να υποβάλλουν ένσταση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα ημερολογιακών ημερών από την επομένη της σχετικής κοινοποίησης, μέσω email προς τη δηλωμένη στην αίτηση χρηματοδότησης, ηλεκτρονική ταχυδρομική διεύθυνση.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση υποβολής ένστασης το δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης παύει να υφίσταται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News