Νέα μέτρα: Αναλυτικά το ύψος της επιδότησης στο ρεύμα

Οικονομία
Νέα μέτρα: Αναλυτικά το ύψος της επιδότησης στο ρεύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δεδομένα για τους λογαριασμούς ρεύματος έπειτα από τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις

Ο υπουργός Ένέργειας, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών με σκοπό να αναχαιτιστεί η αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα ο κ. Σκρέκας, τόνισε ότι η απευθείας επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος των νοικοκυριών με 30 ευρώ τη μεγαβατώρα (έκπτωση 9 ευρώ το μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό), διπλασιάζεται στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτό σημαίνει απευθείας κρατική επιδότηση της τάξεως των 18 ευρώ το μήνα για μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες.

Να αναφερθεί, ότι η ΔΕΗ θα αναλάβει επιπλέον στήριξη για να καλύψει για το διάστημα κατανάλωσης μεταξύ 300-600 κιλοβατώρων το μήνα, αν και σημείωσε ότι για νοικοκυριά με κατανάλωση έως 600 κιλοβατώρες το μήνα η επιβάρυνση δε θα υπερβαίνει τα 2-3 ευρώ.

Όσοι καταναλωτές εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, η στήριξη σύμφωνα με τα νέα μέτρα ανέρχεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι το ύψος της επιδότησης στη συγκεκριμένη κατηγορία διαμορφώνεται το μήνα στα 24 ευρώ με αποτέλεσμα τα ευάλωτα νοικοκυριά να μην παρατηρήσουν αύξηση στους λογαριασμούς τους.

Πως διαμορφώνεται το τοπίο για τους καταναλωτές του φυσικού αερίου

Η έκπτωση που προωθείται από τους αρμόδιους αναφορικά με το ζήτημα του φυσικού αερίου σημειώνεται στο 15%. Αυτό αφορά όλα τα νοικοκυριά καθώς παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα στην επιχείρηση να συνεργαστεί με ιδιώτες να τους διαθέσει φυσικό αέριο με επιπλέον έκπτωση και αυτή την έκπτωση να την περάσουν απευθείας στα νοικοκυριά.

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News