Επίδομα παιδιού 2021: Πως γίνεται η αίτηση - Αυξημένοι δικαιούχοι και ποσά

Οικονομία
Επίδομα παιδιού 2021: Πως γίνεται η αίτηση - Αυξημένοι δικαιούχοι και ποσά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει την αίτηση για το έτος 2021 μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr

Άνοιξε η  ηλεκτρονική πλατφόρμα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021  για το επίδομα παιδιού . Μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που μειώθηκαν τα εισοδήματα των φορολογουμένων λόγω των περυσινών lockdown, oι δικαιούχοι αυξήθηκαν κατά 10.000 (763.000+ 10.000 δικαιούχοι).  

 Πώς γίνεται η αίτηση

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει την αίτηση για το έτος 2021  μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr , με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Το ποσό υπολογίζεται βάση των τέκνων και του οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2020.

 Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα πριν από κάθε πληρωμή, με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News