Λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων: Τι μείωση θα δούμε – Αναλυτικά παραδείγματα

Οικονομία
Λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων: Τι μείωση θα δούμε – Αναλυτικά παραδείγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάργηση στα τέλη κινητής τηλεφωνίας σε φυσικά πρόσωπα 15 ως 29 ετών, μείωση για τους άνω των 30 ετών

Μηδενικά θα είναι τα τέλη κινητής τηλεφωνίας σε φυσικά πρόσωπα 15 ως 29 ετών, για έναν και μόνο αριθμού κινητού ανά δικαιούχο, σύμφωνα με την δήλωσε στο gov.gr.

Η δήλωσε γίνεται μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet. Στην περίπτωση που αφορά ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα. Οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλουν τη δήλωση, το τέλος μειώνεται αυτόματα.

  • Για παράδειγμα, για έναν λογαριασμό με πάγιο 25 ευρώ, το κέρδος είναι 3.72 ευρώ μηνιαίως δηλαδή 45 ευρώ τον χρόνο, με την κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας.
  • Αντίστοιχα, για έναν λογαριασμό με πάγιο 100 ευρώ, το κέρδος είναι 18.6 ευρώ μηνιαίως δηλαδή 223 ευρώ τον χρόνο.

Για τους ενδιαφερόμενους, η έκπτωση υλοποιείται από τους παρόχους της κινητής, αλλά απαιτείται η υποβολή δήλωσης για δικαιούχους 15-29 ετών.

Μείωση και όχι κατάργηση τελών για τους άνω των 30 ετών

H μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής τηλεφωνίας θα αγγίζει το 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών και η ισχύς του μέτρου θα αρχίσει από 1 Ιανουαρίου του 2022, από 12-20% που ήταν ως τώρα.

  • Για παράδειγμα, για έναν λογαριασμό με πάγιο 25 ευρώ, το κέρδος είναι 0.62 ευρώ μηνιαίως δηλαδή 7.5 ευρώ τον χρόνο, με την κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας, με την μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας.
  • Αντίστοιχα, για έναν λογαριασμό με πάγιο 100 ευρώ, το κέρδος είναι 6.2 ευρώ μηνιαίως δηλαδή 74.5 ευρώ τον χρόνο.

Η έκπτωση μεταφέρεται σε επόμενους παρόχους σε περίπτωση φορητότητας και αφορά όλες τις συνδέσεις, είτε πρόκειται για συμβόλαιο ή καρτοκινητά.

Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές, είτε είναι ιδιώτες ή επιχειρήσεις, κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό.

Όσον αφορά στο Freedom Pass Data πρόκειται για:

-πακέτο δεδομένων μεγέθους 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου

- διαρκεί 5 μήνες από την ενεργοποίησή του και σε κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν 10 GB.

-το πακέτο διατίθεται σε κάθε νέο/νέα 15-17 ετών που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή την μοναδική δόση του εμβολίου

- είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Πώς το αποκτούν οι δικαιούχοι; Ο υπουργός τόνισε ότι γίνεται μέσω της ιστοσελίδας εδώ ή με αίτηση στα ΚΕΠ, ενώ για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Να σημειώσουμε ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News