Σταϊκούρας: Το φαινόμενο των αυξήσεων θα είναι παροδικό

Οικονομία
Σταϊκούρας: Το φαινόμενο των αυξήσεων θα είναι παροδικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είναι μικρή η επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, αφορά των 85% των νοικοκυριών» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτική συνέντευξη μίλησε για το φαινόμενο των αυξήσεων, ενώ έκανε λόγο για τους φόρους στα καύσιμα, στο επίδομα θέρμανσης και στην επιδότηση φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα για  το κύμα των αυξήσεων υποστήριξε ότι είναι παροδικό,  τονίζοντας «ότι δε χρειάζεται πανικός και θα λάβουμε ότι μέτρα χρειαστεί για να ανταπεξέλθει ο πολίτης. Υπάρχει και Eurogroup προσεχώς που θα συζητηθεί το θέμα. Η ελληνική κυβέρνηση βελτιώνει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη μειώνοντας φόρους και εισφορές. Θέλει προσοχή για να μην αποκτήσει μονιμότητα το φαινόμενο».

Για την ενέργεια  είπε ότι νομοθετείται επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, επισημαίνοντας «ότι δεν είναι μικρή η επιδότηση, ενώ αφορά το 85% των νοικοκυριών.»

Σχετικά με το φυσικό αέριο διευκρίνισε τα εξής: «Με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, θα κάνουμε κάτι και για το φυσικό αέριο. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου με κοινή υπουργική απόφαση. Θα είναι μια μορφή επιδότησης για τα φυσικά πρόσωπα με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News