ΟΑΕΔ: Μέχρι Δευτέρα οι αιτήσεις για πρόσληψη 4.800 ανέργων άνω των 30 ετών

Οικονομία
ΟΑΕΔ: Μέχρι Δευτέρα οι αιτήσεις για πρόσληψη 4.800 ανέργων άνω των 30 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα αφορά ανέργους 30 ετών και άνω κυρίως στις περιφέρειες της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας

Την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τον Β’ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Ειδικότερα αφορά συνολικά 4.800 θέσεις για ανέργους 30 ετών και άνω στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την διάρκεια επιδότησης όπως έχει ανακοινωθεί αν είναι οι 12 μήνες.

Οι μισθοδοσίες για  την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης διαμορφώνονται ως εξής:

  • 473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
  • 568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους
  • 710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Όπως έχει τονιστεί σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και απευθύνεται κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους καθώς και εκείνους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η συνεχόμενη ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 44.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Έχει επισημανθεί από τους αρμόδιους ότι δεν υφίσταται καμία δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος τους προγράμματος εκτός και αν αυτό συνεννοηθεί  ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο. Επίσης στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Οι αιτήσεις από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις  υποβάλλονται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News