ΟΠΕΚΑ - Επίδομα Παιδιού: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Οικονομία
ΟΠΕΚΑ - Επίδομα Παιδιού: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βήμα-βήμα η διαδικασία της αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς θα καταβήθεί η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες τα χρήματα των δικαιούχων θα φανούν στους λογαριασμούς τους την προηγούμενη το απόγευμα, από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

Το ποσό των 191 εκ. ευρώ θα μοιραστούν χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ στις 30 Σεπτεμβρίου όπου θα καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση. Η πλατφόρμα για το Επίδομα παιδιού Α21 έχει κλείσει προσωρινά και αναμένεται να ανοίξει αμέσως μετά την πληρωμή των επιδομάτων του Οργανισμού.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ:

Στην περίπτωση που το εισόδημα του κάθε ενδιαφερόμενου για το φορολογικό έτος τους 2020 είναι μικρότερο από εκείνο του 2019, το επίδομα του μπορεί να πάρει αύξηση εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Αν όμως το εισόδημα του 2020 είναι υψηλότερο εκείνου του 2019, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να έχει μία μείωση ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αίτηση απορρίπτεται λόγω μεγάλης αύξησης του οικογενειακού εισοδήματος. Έτσι, το ήδη καταβληθέν από τον ΟΠΕΚΑ ποσό θεωρείται αχρεωστήτως καταβληθέν και επιστρέφεται.

Σε κάθε περίπτωση για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Oι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr,με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Ωστόσο, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2020 που θα γίνει μέσα στο 2021 θα υπάρξει επανυπολογισμός του επιδόματος παιδιού που δικαιούται ο δικαιούχος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News