ΕΝΦΙΑ: Αναλυτικά η διαδικασία για την πληρωμή εκκαθαριστικών

Οικονομία
ΕΝΦΙΑ: Αναλυτικά η διαδικασία για την πληρωμή εκκαθαριστικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά όλη η διαδικασία για τις πληρωμές στον ΕΝΦΙΑ

Στην πλατφόρμα My AADE βρίσκονται τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, με τον φόρο να αφορά 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων και να πληρώνονται σε έξι δόσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, η πρώτη και η δεύτερη δόση πρέπει να καταβληθεί ταυτόχρονα στα τέλη Οκτωβρίου ενώ οι υπόλοιπες δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2022 ανά μήνα.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν αυτό το χρονοδιάγραμμα, μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δύο εναλλακτικές που υπάρχουν προκειμένου να «σπάσει» η πληρωμή σε 12 ή και 24 δόσεις.

Βήμα βήμα για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ:

  1. Είσοδος στην αρχική σελίδα του myAADE
  2. Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»
  3. Κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες»
  4. Πηγαίνετε στο γράμμα Δ στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»
  5. Στη σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 θα βάλετε τους προσωπικούς κωδικούς για το ΤΑΧΙS και μπαίνετε στην εφαρμογή.
  6. Κάνετε επιλογή έτους 2021 και εμφανίζεται το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021.

Πως πραγματοποιεί ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων την πληρωμή:

Όπως έχει προβλέψει το Υπουργείο Οικονομικών, η πληρωμή θα κατατεθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Εν συνεχεία, οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στο τέλος κάθε μήνα τη δόση, με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Αξίζει να  σημειωθεί  ότι τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη δόση μπορούν να πληρωθούν έως τις 29 Οκτωβρίου 2021. Η τρίτη δόση λήγει στις 30/11/2021, η τέταρτη στις 31/12/2021, η πέμπτη στις 31/1/2022 και η έκτη στις 28/2/2022.

Για να πληρώσει κανείς θα πρέπει, όντας συνδεδεμένος, να επιλέξει στο εικονίδιο «Οφειλές, Πληρωμές και Επιστροφές». Στη συνέχεια, στο πλαίσιο «Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών εκτός Ρύθμισης» οι ενδιαφερόμενοι θα δουν τις συνολικές οφειλές ανά κατηγορία, όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος και εκεί επιλέγουν «Εξόφληση».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News