Οικονομία

Bitcoin: Αυτές είναι οι 5 μετοχές που παρακολουθούν τις τιμές του

Υπάρχει τρόπος να ποντάρει κανείς σε κρυπτονομίσματα, μετά από μεγάλη πτώση της τιμής τους, επισημαίνει το yahoo finance

Πολλοί επενδυτές προτίθενται, όταν μειώνεται η αξία του bitcoin ή του ether, να το αγοράσουν και να το διατηρήσουν έως το επόμενο υψηλό επίπεδο τους.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι διακυμάνσεις των τιμών τους είναι μεγάλες, καθιστά απαγορευτικό να προβούν όλοι σε επενδύσεις. Για παράδειγμα, από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου η τιμή του bitcoin μειώθηκε 8.000 ευρώ, ενώ στην περίοδο Μαΐου – Ιουλίου είχε χάσει το 30% της αξίας του μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Οπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το yahoo finance, υπάρχει τρόπος να ποντάρει κανείς σε crypto, μετά από μεγάλη πτώση της τιμής τους, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει ενδεχόμενη άνοδό τους. Με επένδυση σε μετοχές πέντε εταιρειών, οι τιμές τους ακολουθούν την τάση των crypto χωρίς να έχουν μεγάλες διακυμάνσεις.

Οι εταιρείες αυτές είναι οι εξής:

Tesla (TSLA)
Η Tesla, έχοντας κάνει μια πολύ σημαντική επένδυση στο bitcoin ( έχοντας αγοράσει περίπου 42.000 coins σύμφωνα με ανάρτηση του επικεφαλής της, Έλον Μασκ, στο Twitter) έχει τη μετοχή της σε άμεση συνάρτηση με την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της Tesla έχασε λίγο πάνω από 2% σε ένα 24ωρο, ενώ όταν το bitcoin υποχωρούσε από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, η μετοχή της Tesla επίσης ακολούθησε.
Αντίστοιχα, η μετοχή της παρακολούθησε την άνοδο του bitcoin κατά 27,5% από τις 3 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας κέρδη 5,7%.

Nvidia (NVDA)
Η εταιρεία Nvidia (NVDA) , η οποία φημίζεται για την επεξεργασία γραφικών (graphics processing units, GPUs),μπορεί να αποτελεί και έμμεση επένδυση σε crypto. Χαρακτηριστική είναι η ζήτηση από τους miners κρυπτονομισμάτων, καθώς η εταιρεία υποστήριξε ότι δε μπορούσε να προσδιορίσει σε ποιο βαθμό τα έσοδα της από gaming ύψους 3 δις. δολαρίων προήλθαν από τζογαδόρους παρά από miners.

Οταν το bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 30.000 δολάρια τον Ιούλιο, υποχώρησε και η μετοχή της Nvidia, χάνοντας πάνω από 11% από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου.

PayPal (PYPL)
Οι μεταπτώσεις στις μετοχές της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών είναι γεγονός, καθώς τον Φεβρουάριο ξεπέρασε δυο φορές το επίπεδο των 300 δολαρίων, ενώ έπεσαν και κάτω από τα 240 δολάρια τρεις φορές, με τελευταία τον Μάιο.

Η PayPal έχει ήδη ενταχθεί στην αγορά crypto, έχοντας παρουσιάσει στους Αμερικάνους πελάτες της ένα προϊον που τους επιτρέπει να αγοράζουν, να πωλούν και να διακρατούν κρυπτονομίσματα. Στα τέλη Αυγούστου, επέκτεινε την πρωτοβουλία της αυτή με ένα αντίστοιχο προϊόν για τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή για blockchain, crypto και ψηφιακά νομίσματα της Paypal, Jose Fernandez da Ponte, η βαθύτερη ανάμειξη της εταιρείας στην αγορά των crypto αποτελεί μία προσπάθεια να κάνει ευκολότερη για τους καταναλωτές την αγορά και διαχείριση κρυπτονομισμάτων.

Square (SQ)
Η Nvidia, η εταιρεία παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, ύψους 1,14 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 91% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Τα έσοδα της Square συνδέονται πιο άμεσα με την αγορά crypto, , τόσο μέσω της κατοχής bitcoin από την εταιρεία όσο και μέσω της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής της Cash App, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα και να στέλνουν εμβάσματα σε crypto.
Σύμφωνα με την εταιρεία, στο bitcoin αντιστοιχούσαν πάνω από τα μισά έσοδα της στο δεύτερο τρίμηνο, ύψους 4,68 δισ. δολαρίων.
Οι δραστηριότητες της εταιρείας, που δεν αφορούν στο bitcoin, είναι επίσης ισχυρές, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 87% στο δεύτερο τρίμηνο.

CME Group (CME)
Η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο CME για συμβόλαια σε παράγωγα καθιέρωσε το 2017 τις συναλλαγές σε προθεσμιακά συμβόλαια bitcoin και το 2020 δέχθηκε και συναλλαγές σε futures options σε bitcoin. Τον Φεβρουάριο, η CME εισήγαγε προθεσμιακά συμβόλαια και για το ether.
Η επιτυχία του εγχειρήματος της εταιρείας αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα εξαρτάται από την ευρεία αποδοχή των crypto στην οικονομία. Μία αύξηση της πρακτικής χρήσης του bitcoin και του ether αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση των επενδυτών και να αυξήσει τη δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων κρυπτονομισμάτων, η οποία έως τώρα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η μετοχή της εταιρεία καταγράφει απώλειες πάνω από 10% το τελευταίο εξάμηνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια