Αδ. Γεωργιάδης - EUMED 9: Συμφωνία για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στο ρεύμα

Οικονομία
Αδ. Γεωργιάδης - EUMED 9: Συμφωνία για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στο ρεύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «πακέτο» μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξήσεων, φαίνεται πως συμφωνήσαν οι ηγέτες της EUMED 9

Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Δήλωσε μάλιστα, ότι αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι 9 ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν χθες στην Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς κάλεσαν τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος, και υπογράμμισε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά, εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.

Αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή, επισήμανε ότι όσοι επιχειρηματίες έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020, άνω του 70%, θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει, σημειώνοντας ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι κάθε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, μας φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, καθώς μπορούμε να δανειστούμε από μόνοι μας από τις αγορές. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά, αναφέροντας ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου στην εστίαση, η οποία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

Όπως σημείωσε, αυτό έγινε επειδή οι επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές και η κυβέρνηση ήταν εκεί να τις στηρίζει.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δε θα αφήσει κανέναν μόνο του, και πρόσθεσε ότι «θα έχουμε χρήματα να δώσουμε αν χρειαστεί, εκεί που πρέπει, λελογισμένα».

Τέλος, αναφερόμενος στους νέους εργαζόμενους, σημείωσε ότι θα παίρνουν 600 ευρώ από την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News