Τάσιος για τουρισμό στην Κρήτη: Στο 80% η πληρότητα τον Σεπτέμβριο

Κρήτη
Τάσιος για τουρισμό στην Κρήτη: Στο 80% η πληρότητα τον Σεπτέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τολμήσαμε να ανοίξουμε παρά τα δύσκολα επιδημιολογικά δεδομένα και η τόλμη αυτή έφερε σωστά νούμερα», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος

«Η πληρότητα ήταν καλύτερη απ’ ότι περιμέναμε, καθώς και τον μήνα Σεπτέμβριο φτάνει το 75% - 80%, ανάλογα τις περιοχές και κυρίως στην Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, κυρίως από ξένους επισκέπτες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Ειδικότερα, ο κ. Τάσιος ανέφερε πως «Φέτος κατά την τουριστική περίοδο πολλές επιχειρήσεις άγγιξαν σε τζίρο το 50% του 2019 και είναι τζίρος επιβίωσης», ζητώντας την ίδια στιγμή τρίμηνη παράταση του ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ για το 2022, καθώς όπως ανέφερε, «είναι ένα βασικό σκαλοπάτι για την επόμενη σεζόν. Το πρόβλημα μας τώρα είναι τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας ή ορεινού όγκου, τα οποία είναι περίπου 1500 επιχειρήσεις που λόγω και της πανδημίας δεν βλέπουν και πολύ φως. Ο χειμώνας θα είναι βαρύς για όλους».

Όσον αφορά στον εμβολιασμό του προσωπικού στον κλάδο της φιλοξενίας, ο κ. Τάσιος γνωστοποίησε το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων, το οποίο σήμερα φτάνει στο 75%, ενώ τον Ιούλιο ήταν χαμηλότερο από 50%».

(φωτογραφία: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News