Οικονομία

Ακίνητα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά των δήμων

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι δημότες για την υποβολή δηλώσεων της ορθής επιφάνειας ακινήτων προς τους δήμους

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και οι λεπτομέρειες θα αναφέρονται στην τροπολογία που θα καταθέσει ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας το απόγευμα, στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια, αύριο Τετάρτη, ο κ. Πέτσας τόνισε: «θα δοθεί η δυνατότητα μέχρι τις 31/12/2021, να γίνει η υποβολή δηλώσεων των ορθών στοιχείων, για τον καθορισμό της επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων δημοτών, με διαγραφή του συνόλου των προστίμων, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων και (παράλληλη) υποχρέωση των δηλούντων να καταβάλλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τ.μ. σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ωστόσο πως οι άνθρωποι που είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή και είχαν δηλώσει τα αδήλωτα τετραγωνικά, αυτοί που θα έρθουν με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας, θα έχουν πρόστιμο 20% επί του ποσού, που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Η εφαρμογή  για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους δήμους της χώρας αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια