Κατάργηση φόρου γονικών παροχών: Τι αλλάζει μετά τις εξαγγελίες (βίντεο)

Οικονομία
Κατάργηση φόρου γονικών παροχών: Τι αλλάζει μετά τις εξαγγελίες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευκρινίσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής για μεταβίβαση ακινήτων η αξία των οποίων φτάνει ως τις 800.000 ευρώ, ήταν μεταξύ των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στον απόηχο των εξαγγελιών κι εν αναμονή διευκρινήσεων, οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων χαρακτηρίζει ως ιστορική χειρονομία προς την ελληνική οικογένεια την ανακοίνωση αύξησης του αφορολογήτου γονικών παροχών στις 800.000 ευρώ, ζητώντας ωστόσο εξειδίκευση των εξαγγελιών.

Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου και από την εφαρμογή του θα ωφεληθούν ουσιαστικά όσοι μεταβιβάσουν ακίνητα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 150.000 ευρώ στα παιδιά τους, στα εγγόνια τους ή στους συζύγους τους.

Αυτό, διότι σύμφωνα με την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία, οι γονικές παροχές περιουσιών καθώς και οι δωρεές περιουσιών φορολογούνται μόνο εφόσον, σε κάθε περίπτωση, η συνολική αξία της μεταβιβαζόμενης περιουσίας ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η δέσμευση ότι «τα περισσότερα νοικοκυριά θα πληρώσουν το 2022 χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ από το 2021, δεν καθησυχάζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News