Κιμ Καρντάσιαν: Στο μικροσκόπιο των βρετανικών αρχών για ένα κρυπτονόμισμα

Life
Κιμ Καρντάσιαν: Στο μικροσκόπιο των βρετανικών αρχών για ένα κρυπτονόμισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Financial Conduct Authority (FCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ανάρτησή της για το Ethereum Max είναι ίσως «η προώθηση με τη μεγαλύτερη απήχηση στην ιστορία»

Στο στόχαστρο των Βρετανών, και συγκεκριμένα του επικεφαλής της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, Τσαρλς Ράντελ, βρίσκεται η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία επικρίθηκε για την προώθηση ενός μη δοκιμασμένου κρυπτονομίσματος στο Instagram.

Ο Τσαρλς Ράντελ, κατηγόρησε την Κιμ Καρντάσιαν ότι «κάλεσε τους 250 εκατ. followers της να κερδοσκοπήσουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων» προωθώντας μια διαφήμιση για το Ethereum Max.

Χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα κερδοσκοπικό ψηφιακό διακριτικό που δημιουργήθηκε ένα μήνα πριν από άγνωστους προγραμματιστές» και κατηγόρησε τους influencers για την τάση τους να δημιουργούν «αυταπάτες του γρήγορου πλούτου».

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram σημείωσε ότι έχει χαρακτηριστεί σωστά ως διαφήμιση, ενώ μπορεί να ήταν η «οικονομική προώθηση με τη μεγαλύτερη προσέγγιση κοινού στην ιστορία», δεν ξέρει όμως αν το συγκεκριμένο διακριτικό Ethereum είναι απάτη.

«Εξάλλου στο Instagram αρκετοί influencers εξαπατώνται και πληρώνονται από απατεώνες για να προωθούν νομίσματα που αποδεικνύονται ότι δεν υπάρχουν καθόλου» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με δήλωση του Τσαρλς Ράντελ, στο BBC, περίπου 2,3 εκατ. Βρετανοί έχουν αγοράσει κρυπτονομίσματα, το 14% των οποίων έχουν δανειστεί χρήματα για να τα αποκτήσουν. Ενώ η FCA έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, οι οποίοι δεν ρυθμίζονται ούτε καλύπτονται από κάποιο σύστημα αποζημιώσεων. Ο Τσαρλς Ράντελ συγκεκριμένα τόνισέ ότι: «Εάν τα αγοράσετε, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα»   

Με πληροφορίες απο: BBC - (Φωτογραφία: Shutterstock )

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News